PODNEO OSTAVKU NAKON SKANDALA SA FUDBALERKOM: LJubio je, dobio suspenziju, pa se povukao sa mesta predsednika Fudbalskog saveza

Novosti online

11. 09. 2023. u 08:35

Predsednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales podneo je ostavku na tu funkciju, nakon što ga je Svetska fudbalska federacija FIFA suspendovala na 90 dana pošto je posle finala Svetskog prvenstva u fudbalu za žene poljubio špansku fudbalerku Dženifer Ermoso.

ПОДНЕО ОСТАВКУ НАКОН СКАНДАЛА СА ФУДБАЛЕРКОМ: Љубио је, добио суспензију, па се повукао са места председника Фудбалског савеза

FOTO: EPA

On je odluku o ostavci saopštio u intervjuu sa britanskim novinarom Pirsom Morganom.

- Ostavka? Da, moram to da uradim jer ne mogu da nastavim da obavljam svoj posao. Odluku donosim nakon što sam se uverio da će moj odlazak doprineti stabilnosti koja će nam omogućiti da dovedemo Svetsko prvenstvo 2030. u našu zemlju - rekao je Rubijales.

On je na svom nalogu na mreži X takođe potvrdio da se povlači i sa mesta potpredsednika Evropske fudbalske organizacije UEFA.

- Braniću svoju čast i nevinost. Verujem u budućnost i istinu. Hvala svima - napisao je Rubijalse, uz sažetak optužbi koje se vode protiv njega.

Prošlog meseca, španski tužioci pokrenuli su istragu protiv njega nakon što je poljubio u usta Dženifer Ermoso 20. avgusta kada je Španija osvojila Svetsko prvenstvo za žene.

Tužilaštvo razmatra da li ovaj incident ima elemente seksualnog napada.

Rubijales je ranije rekao da je pogrešio, ali je i poljubac nazvao sporazumnim, dok je Ermoso to demantovala, rekavši da mu nije dala dozvolu da je poljubi i da se oseća povređeno.

BONUS VIDEO: Kula Beograd zasijala u čast košarkaša Srbije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)