TERZIĆ: ''Kada pričamo o Partizanu svi treba da ustanemo, danas se igra mnogo poštenije nego u vreme stare Jugoslavije''

Novosti online

25. 08. 2023. u 16:14

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, smatra da se danas igra mnogo poštenije nego u vreme stare Jugoslavije.

ТЕРЗИЋ: Када причамо о Партизану сви треба да устанемо, данас се игра много поштеније него у време старе Југославије

FOTO: FK Crvena zvezda

On je dao opširan intervju za "Sportski Žurnal". Govorio je o Partizanu u superlativu, a osvrnuo se i na priče oko nameštanja utakmica.

– To su gluposti. Ja sam igrao i osamdesetih godina stare Jugoslavije, ja vam kažem da se danas igra mnogo, mnogo poštenije i ispravnije nego u Titovoj Jugoslaviji. Svedoci smo da je 86/87. godine od devet utakmica sedam bilo namešteno. Svi smo svedoci toga. I to je bilo 86. godine u vreme komunističke Jugoslavije. Ja vam kažem da je danas mnogo, mnogo korektnije, čistije, regularnije nego ikada – započeo je generalni direktor Zvezde.

Dodao je i da se igra regularno i da niko nikoga ne pušta, niti se sklanja.

– I generalno se igra regularan fudbal, niko nikog ne pušta. I to su samo priče, tračevi, nego su ovi portali, mnoštvo portala, društvenih mreža, prave zbrku i klikove i šire dezinformacije, itd. Ne danas, generalno poslednjih pet, deset godina, igra se mnogo, mnogo regularnije nego pre 30, 40 godina – nastavio je Terzić.

Tokom intervjua pohvalno je govorio o Partizanu i napomenuo da je to klub sa velikom istorijom. Terziću se zameralo zbog izjave da Zvezdi nije potreban jak Partizan.

– Nikad, nikad, nikad nisam rekao ništa što bi moglo da potceni veliki Partizan. Ja sam uvek govorio: kad pričamo o Partizanu, treba da ustanemo. Partizan je veliki klub sa velikom tradicijom i istorijom koju su gradile ljudske i sportske veličine. To je jedna dimenzija priče i ko god je komentarisao moju izjavu, izvrnuo je ono što sam rekao. Ovo što sam sada rekao, to ću uvek ponoviti: Partizan je veliki klub i previše smo mi mali da bismo komentarisali i Partizan i Crvenu zvezdu kao dva najveća rivala. I to mora da se poštuje, ta dva velikana. To je jedan par cipela –pohvalio je Terzić crno-bele.

BONUS VIDEO: Utakmici Italija - Angola prisustvuje legendarni Dirk Novicki

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)