PIKSI SAOPŠTIO SPISAK: Ovo su reprezentativci Srbije na koje selektor računa u septembarskim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Novosti online

22. 08. 2023. u 10:10

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi saopštio je širi spisak fudbalera na koje računa u septembarskim utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.

ПИКСИ САОПШТИО СПИСАК: Ово су репрезентативци Србије на које селектор рачуна у септембарским квалификацијама за Европско првенство

FOTO: FSS

Srbija će 7. septembra biti domaćin Mađarskoj u Beogradu, dok tri dana kasnije gostuje Litvaniji u Kaunasu.

Na spisku se nalazi i jedan debitant Petar Ratkov, pozive su dobili i povratnici golman Boris Radunović i vezista Mijat Gaćinović, dok je iznenađenje izostanak Darka Lazovića, koji nas je golom u nadoknadi spasao poraza od Bugarske u Razgradu u prethodnom meču.

Ratkov je ovog leta za 5.000.000 evra prešao iz TSC u Salcburg. Mladi napadač je sada nagrađen i pozivom u najjači tim Srbije. Isti je slučaj i sa Radunovićem i Gaćinovićem. 

I stameni čuvar mreže Kaljarija i vezista AEK iza sebe imaju odlične sezone u klubovima, pa ćemo ih ponovo videti u dresu sa državnim grbom.

Sa druge strane, izostanak Lazovića može da čudi. Iskusni krilni igrač je imao bitnu ulogu kod Piksija u proteklom periodu, a pogodak protiv Bugara je spasao orlove prvog poraza u kvalifikacijama.

Kada je reč o ostatku tima, nema iznenađenja. Oprobane snage je Stojković ponovo svrstao na spisak. Tu je i golman Đorđe Petrović, koga čeka veliki transfer u Čelsi.

Konačan spisak selektor će saopštiti 1. septembra, dok će se medijima obratiti na početku priprema, odnosno prvog dana okupljanja, 4. septembra, u SC FSS u Staroj Pazovi.

Podsećanja radi, Srbija je trenutno drugoplasirana u grupi sa sedam bodova, koliko ima i prvoplasirana Mađarska, pa bi taj duel u Beogradu na stadionu „Rajko Mitić“ mogao da odluči i pobednika čitave grupe G kvalifikacija.

Od osamostaljenja Srbija nikada nije igrala na prvenstvu Evrope, a poslednji put se pod imenom Jugoslavija takmičila 2000. godine.

Širi spisak izgleda ovako:

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)