KAD ĆE TA LIGA ŠAMPIONA? Zvezda tri decenije nije imala privilegiju da preskoči kvalifikacije u Evropi

Z. Ćorović

16. 08. 2023. u 09:00

NEKA slatka dosada "muči" navijače Crvene zvezde - dok sve pršti u kvalifikacijama za Ligu šampiona, njihovi ljubimci su daleko od te gungule i neizvesnosti. Prvi put od zlatnih devedesetih, crveno-beli su izbegli paklene julske i avgustovske termine i razigravanje za evropska takmičenja.

КАД ЋЕ ТА ЛИГА ШАМПИОНА? Звезда три деценије није имала привилегију да прескочи квалификације у Европи

FOTO: FK Crvena zvezda

Ova godina je posebna, Zvezda se zasluženo našla u grupnoj fazi elitnog takmičenja, a njene pristalice nikako da dočekaju 31. avgust i žreb koji će srpskog šampiona smestiti u grupu sa atraktivnim i snažnim rivalima. Posle toga, čekaće se još 19 dana do prvog kola i prve evropske bitke. Do tada, na "Marakani" će se razmišljati o dvobojima u domaćem prvenstvu, koje je Zvezda počela maksimalno, sa tri pobede i gol-razlikom 13:1.

- Zaista dobro igramo, ušli smo u sezonu na pravi način, ali ne smemo da se opustimo. Na svakom koraku, i u mom okruženju, samo se priča o tome kako Zvezda igra sjajan fudbal, utisak mi je da su svi zadovoljni i zbog toga verujem da će i u subotu protiv Spartaka na stadionu biti veliki broj navijača - uveren je Srđan Mijailović, univerzalac crveno-belih.

I prvotimci našeg najtrofejnijeg kluba su pomalo nestrpljivi, jedva čekaju nove evropske spektakle.

- Eto, prijateljski susret i peticu sa Fiorentinom ću sigurno pamtiti ceo život. Atmosfera na prijateljskoj utakmici bila je fantastična i mogu samo da zamislim šta nas čeka u Ligi šampiona. Ipak, do toga imamo utakmice u prvenstvu, a prva u nizu je Spartak, tako da cilj je da pobeđujemo i da nastavimo da igramo lep fudbal - naglasio je Mijailović.

A u to da Zvezda igra lep i napadački fudbal već su svi mogli da se uvere. Od dolaska Izraelca Baraka Bahara ređaju se pobede i goleade, novajlije su se već razmahale, mladi igrači se nameću, tako da ova letnja harmonija obećava mnogo toga lepog.

Zvezda 31. na svetu

NA novoj rang-listi svetskih klubova kompanije OPTA, Zvezda se nalazi na 31. poziciji, po čemu je bez premca u regionu. Dinamo Zagreb je na 50. mestu, Hajduk na 70. dok je Partizan posle poraza od Sabaha pao za 17 mesta i trenutno je 143. Od ostalih srpskih klubova, Čukarički je 235, TSC je 282, dok je Vojvodina 465. na listi.

Broj jedan je Mančester siti, slede Bajern, Lajpcig i Real.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)