"PANCERKE" SPAKOVALE KOFERE: Senzacionalan završetak grupne faze SP za dame

S. R.

03. 08. 2023. u 17:22

PREKJUČE Brazil, juče Nemačka. Sumrak favorita na SP za dame u Australiji i Novom Zelandu. "Pancerke" su mimo svih očekivanja ostale bez nokaut faze planetarnog šampionata, pošto su odigrale nerešno protiv slabašne Južne Koreje (1:1). U kombinaciji sa još jednim iznenađenjem, u grupi trijumfom Maroka nad Kolumbijom, dvostruke svetske prvakinje (2003, 2007), prvi put su u svojoj istoriji spakovale kofere i vraćaju se pognutih glava kući nakon prve faze nadmetanja!

ПАНЦЕРКЕ СПАКОВАЛЕ КОФЕРЕ: Сензационалан завршетак групне фазе СП за даме

Profimedija

Šokantan rasplet grupne faze, samo se ukalupio u izenanđujuć kolorit jer je prvenstvo zasad po mnogo čemu istorijsko. Osminu finala su izborile na kraju čak tri selekcije sa afričkog kontinenta (J. Afrika, Nigerija i Maroko). "Lavice sa atlasa" nastavile su stopama muških kolega, koji su bili pravi hit prošlogodišnjeg SP, a kod dama su uspele da urade nešto neviđeno, jer su prva reprezentacija iz arapskog sveta koja je stigla do eliminacione faze.

Ni ostali favoriti po grupama nisu imali lagodan posao, te već od sutra kada više nema prava za popravni, imamo nekoliko šlagera. Japan i Norveška neočekivano će ukrstiti koplja, baš kao što ćemo duel Švedske i SAD, koje su dolazile do samih završnica prethodnih nadmetanja. Ništa manje vatre ne očekuje se na duelu Engleske i Nigerije.

Osmina finala

Subota 5. avgust

Švajcarska - Španija 7.00

Japan - Norveška 10.00

Nedelja 6. avgust

Holandija - J. Afrika 4.00

Švedska - SAD 11.00

Ponedeljak 7. avgust

Engleska - Nigerija 9.30

Australija - Danska 12.30

Utorak 8. avgust

Kolumbija - Jamajka 10.00

Francuska - Maroko 13.00 

Krunu na domaćem terenu sanjaju Australijanke, koje će imati paklenu podršku sa tribina. FIFA je ponosno objavila da je zvanično oboren rekord, te da je u dosadašnjem toku šampionata kroz kapije stadiona prodefilovalo više od milion navijača! 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!