OBASJAVAJU TEREN: Ovo su najlepše fudbalerke na Svetskom prvenstvu za dame (FOTO)

S. R.

07. 08. 2023. u 20:42

TERENE na fudbalskom Svetskom prvenstvu za žene u Australiji i na Novom Zelandu (20. jul - 20. avgust) ne objasjavaju samo reflektori, već i pojedine dame svojom lepotom i umećem. Ono što im je zajedničko jeste, da su se skoro sve opredelile da obuku kopačke u ranom dobu i zaljubile se u najvažniju sporednu stvar na svetu. A na najvećoj planetarnoj pozornici demonstriraju raskošni talenat, ali i izgled.

ОБАСЈАВАЈУ ТЕРЕН: Ово су најлепше фудбалерке на Светском првенству за даме (ФОТО)

Profimedija

1. Aleks Morgan (34, napad)

DUGO godina Aleks Morgan važi za jednu od najlepših dama u svetu fudbala. Čak dva puta je pozirala za naslovnicu prestižnog magazina "Sport ilustrejted". Osim lepote, Amerikanka je pokazala i dokazala da poseduje neverovatnu veštinu sa loptom. Za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država nastupala je 210 puta, uz čak 121 gol. Osvojila je zlato na Olimpijskim igrama 2012. i bronzu 2020. Do trona na Mundijalu stizala je 2015. i 2019, dok je 2011. igrala finale. Takmičenje u Australiji i na Novom Zelandu će joj biti oproštaj od selekcije.

2. Ališa Leman (24, napad)

SA 14,3 miliona pratilaca na "Instagramu", Ališa Leman je najpraćenija fudbalerka na društvenim mrežama. U žižu javnosti dospela je nakon što je ušla u ljubavnu vezu sa svojim kolegom Daglasom Luizom, sa kojim se upoznala u klubu Aston Vila. Švajcarska reprezentativka karijeru gradi u Engleskoj, te je nakon početaka u ženskom timu Jang Bojsa, prešla u Vest Hem. Pre nego što je potpisala za Vilu bila je na pozajmici jednu sezonu u Evertonu. Za nacionalnu selekciju upisala je 42 nastupa i postigla sedam golova.

3. Kalisa Kiki van Zanten (21, napad)

MLADA fudbalerka izabrala je da nastupa za reprezentaciju Jamajke, jer joj je majka poreklom iz te egzotične zemlje. Njen otac Kent je Amerikanac holandskog porekla, pa je imala više mogućnosti za odabir selekcije čije će boje braniti. Kalisa, kako joj zapravo glasi pravo ime, rođena je u Bafalu (SAD), a karijeru trenutno gradi na koledžu Notr Dam. Svetsko prvenstvo ove godine joj je prvo veliko takmičenje, za Jamajku je nastupila šest puta i postigla jedan gol.

4. Melani Leupolz (29, vezni red)

SVLAČIONICU deli sa našom fudbalerkom Jelenom Čanković u Čelsiju. Kao deo "plavaca" učestvovala je u tri vezane duple krune. Karijeru je Nemica započela u Frajburgu, a zatim je prešla u Bajern Minhen, sa kojim je osvojila dve titule u prvenstvu. Dres Nemačke oblačila je 79 puta i dala 13 golova. Ima i dve titule Evropskom prvenstvu 2013, kao i zlato sa Olimpijskih igara 2016. Sada pokušava da dođe i do planetarnog trona.

5. Adrijana Leon (31, krilo)

KANAĐANKA je bila deo zlatne selekcije sa prethodnih Olimpijskih igara u Tokiju. Za reprezentaciju je ubeležila 99 nastupa i dosad postigla 29 golova. Zanimljivo, bavila se hokejom na ledu, odbojkom i ragbijem, ali je ljubav prema fudbalu prevagnula. Osim u američkoj ligi, u Evropi je nastupala za Cirih, Vest Hem i Mančester junajted. Sa "đavolicima" ima ugovor, ali je trenutno na pozajmici u Portlandu. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)