CRVENA ZVEZDA SUTRA IGRA PRIJATELJSKI MEČ PROTIV NEFČIJA: Šta novo sprema Bahar?

Z. Ćorović

07. 07. 2023. u 20:45

MNOGO dobrih stvari viđeno je u pobedi protiv Zenita (2:1), što je razlog da navijači Crvene zvezde sa nestrpljenjem čekaju drugi prijateljski meč na ruskoj turneji i vide šta je ovoga puta pripremio Barak Bahar. Crveno-beli igraju sutra (18.30, TV Arena) protiv Nefčija, u drugom kolu "Premijer kupa", a od Izraelca se očekuju neka nova, pozitivna iznenađenja.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА СУТРА ИГРА ПРИЈАТЕЉСКИ МЕЧ ПРОТИВ НЕФЧИЈА: Шта ново спрема Бахар?

FOTO: FK Crvena zvezda

Svima se svidelo kako je Zvezda izgledala u klinču sa petostrukim uzastopnim ruskim prvakom, iako je bilo neuobičajno to što je vezista Srđan Mijailović bio u štoperskoj liniji sa Aleksandrom Dragovićem i Strahinjom Erakovićem. U drugom poluvremenu formacija je promenjena sa četvoricom pozadi, ali te taktičke varijante su bile u senci glavnog utiska - u većem delu utakmice crveno-beli su strpljivo lomili snažnog protivnika jakim tempom, visokim presingom. Domaći igrači nisu mogli da dođu do vazduha pod pritidskom mladih nada srpskog šampiona. Došli su do izražaja brzina i eksplozivnost sedamnaestogodišnjeg Koste Nedeljkovića i nešto starijih, Jovana Mijatovića, Stefana Mitrovića, Jovana Šljivića... Uz to, pojačanja su se pokazala u dobrom svetlu, pa se golman Omri Galzer istakao sa nekoliko vrhunskih intervencija, o snažnom kreatoru Marku Stameniću se već priča samo u superlativima, kvalitetno poluvreme odigrao je u napadu i Piter Olajinka...

U današnjem prijateljskom meču sa trećeplasiranim timom lige Azerbejdžana, očkekuje se da će novi napadač Filip Kraso dobiti još veću minutažu, kao i oni igrači koji su se poput Bukarija i Kangve kasnije priključili ekipi zbog reprezentativnih obaveza.

Ovo će biti, na papiru najlakši rival na takmičenju. Crvena zvezda je i u januaru pobedila Nefči na zimskim pripremama sa 1:0, golom Nemanje Motike, momka koji se nije nametnuo, pa je prešao u ljubljansku Olimpiju. Pre toga, Nefči je u dva meča (3:2, 1:0) eliminisan iz kvalifikacija za Evropa Ligu, sada već daleke 1999. godine.

Posle pobede nad domaćim Zenitom, naš najtrofejniji klub je najveći favorit da osvoji turnir i nagradu od 50.000 evra. Ruski prvak je pre meča sa Zvezdom savladao Nefči (3:1) i sutra će odmeriti snage sa Fenerbahčeom. Poslednji meč na "Premijer kupu", crveno-beli upravo igraju sa turskim velikanom (12. jul) i ovaj okršaj bi trebalo da bude prava fudbalska poslastica.

Trčanje u parku

TERETANA, pa džoging u prirodi. Fudbaleri Crvene zvezde su se juče na prepodnevnom treningu "družili" sa tegovima i drugim spravama za jačanje mišića i sticanja snage, pa su posle toga izašli na trčanje u prelepom parku koji se nalazi u sklopu hotela. Vreme je u Sankt Peterburgu bilo slično kao u Beogradu, oblačno i sveže, što je olakšalo fudbalerima da bez veće muke istrče planirane deonice.

BONUS VIDEO: Barselona proslavila titule: Hiljade navijača pozdravilo fudbalere i fudbalerke

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 16:55

Komentari (1)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila