NOVI IZAZOV PRED STOLICOM: Bivši trener Partizana počeo pripreme sa Trenčinom

N. Iljukić

18. 06. 2023. u 08:55

PRE godinu dana je Ilija Stolica izabran za trenera Partizana. Na klupi crno-belih se zadržao jedva dva meseca. Pre svega zato što ga je tipično srpski nakaradni sistem saplitanja s leđa, za čist crveni karton, nekih pojedinaca koštao posla u klubu koji je oduvek bio njegov. Posle godinu dana pauze Stolica je seo na novu klupu. Postao je trener slovačkog Trenčina.

НОВИ ИЗАЗОВ ПРЕД СТОЛИЦОМ: Бивши тренер Партизана почео припреме са Тренчином

Privatna arhiva

Prozivka na novom stadionu "Sihota" obavljena je pre dva dana, sa Stolicom je kompletan stručni štab koji je radio sa njim i u Humskoj 1.

- Ovo je potpuno novi izazov i neka vrsta prelepe fudbalske misije za mene. Sa predsednikom Trenčina, Holanđaninom Čen La Lingom, nekadašnjim velikim asom Ajaksa i saigračem Johana Krojfa imam dugogodišnje prijateljske i fudbalske kontakte. Prvi čovek kluba želi da organizaciju Trenčina, od omladinske škole do prvog tima, pretvori u dokazani Ajaksov model. Ima vrhunske ideje i viziju. Uložio je u trening kamp i novi stadion od 12.000 mesta 40 miliona evra - kaže za "Novosti" Ilija Stolica.

Mladi srpski stručnjak je počeo pripreme sa Trenčinom i svestan je izazova koji su pred njim.

- Klub ima šestoricu reprezentativaca u selekciji Slovačke do 20 godina. Ovo je pravi rasadnik talenata i verujem da ćemo 29. jula spremni da dočekamo početak nove sezone na novom stadionu. Sve deluje nekako kao veliki novi početak za klub i grad koji živi za svoje fudbalere - zaključio je Stolica.

BONUS VIDEO: DULjAJ: Ako postoji moja odgovornost, spreman sam da je prihvatim

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)