DUEL NEPORAŽENIH: Četvorica Srba i Žoze Murinjo glavne zvezde finala Lige Evrope

N. Iljukić

31. 05. 2023. u 08:20

SEVILjA za sedmu Ligu Evrope, Roma za drugi evropski trofej u bogatoj klupskoj istoriji. Ove srede od 21 čas na "Puškaš areni" u Budimpešti španski tim udara na Italijane, a osim novca, prestiža i velikog srebrnog pehara glavni ulog je plasman za pobednika finala pravo u Ligu šampiona i u prvi šešir pred nastupajući žreb.

ДУЕЛ НЕПОРАЖЕНИХ: Четворица Срба и Жозе Мурињо главне звезде финала Лиге Европе

Tanjug/AP

Navijači širom Evrope, pa i u celoj Srbiji imaju takođe poseban motiv da pogledaju finale, jer će u protokolu utakmice najverovatnije biti čak četvorica srpskih igrača. U Sevilji su golman Marko Dmitrović (najverovatnije rezerva) i štoper Nemanja Gudelj. U sasatvu Rome će možda biti Nemanja Matić, ako se oporavi od lakše povrede, dok će na klupi biti rezervni golman Mile Svilar.

Jedna od desetak zanimljivosti u najavi ovog duela je činjenica da je ovo ustvari sudar neporaženih. S jedne strane je Sevilja koja je do sada igrala šest finala Lige Evrope i svaki put osvajala ovo takmičenje. S druge strane je specijalni trener Žoze Murinjo koji nikada nije izgubio svije finale, a igrao ih je čak pet: Sa Portom je 2002. osvojio Ligu šampiona, 2003. Kup UEFA, sa Interom 2010. Ligu šampiona, sa Mančester junajtedom 2017. Ligu Evrope i prošlog maja sa Romom Ligu konferencije.

Zanimljivo je da je ta Liga konferencije u prebogatoj istoriji Rome ustvari jedini evropski trofej u klupskim vitrinama. Večeras u Budimpešti se Murinjo sa svojim "vučicom" bori i za Ligu Evrope.

- Ja sam u fudbalu i radim sa puno strasti svoj posao. Gledaćete me još mnogo godina na klupi. Radujem se ovom finalu Lige Evrope i želim da sa Romom donesem još jedan trofej klubu. Iamli smo malo vremena za pripremu utakmice, ali igrači su izuzetno motivisani. Kolegu sa Seviljine klupe, Hoze Luisa Mendibilara znam mnogo godina i znam kako je on sa puno pažnje spremao ovo finale - rekao je u najavi utakmice Žoze Murinjo.

Šurbatović, Žemberi i Ramovš na finalu

GENERALNI sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović prisustvovaće finalu Lige Evrope. On će prethodno biti na sastanku svih generalnih sekretara evropskih fudbalskih saveza. Uz Šurbatovića će u loži "Puškaš arene" biti i potpredsednik FSS Janoš Žemberi i generalni sekretar Superlige Darko Ramovš.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)