SUPERLIGA U SELU OD 1.000 STANOVNIKA: Zvezda i Partizan će naredne sezone igrati u Donjoj Trnavi

Novosti online

23. 05. 2023. u 16:19

FUDBALSKI klub Radnički iz Kragujevca odlučio je da naredne sezone mečeve Superlige Srbije igra u Donjoj Trnavi.

СУПЕРЛИГА У СЕЛУ ОД 1.000 СТАНОВНИКА: Звезда и Партизан ће наредне сезоне играти у Доњој Трнави

foto: N. Paraušić

Ovo je odlučeno zbog gradnje novog stadiona "Čika Dača". Donja Trnava je selo između Kragujevca i Topole, a ima manje od 1000 stanovnika.

Utakmice će se igrati na fudbalskom kompleksu "Pampas" za koji je potrebno da se srede još neke stvari da bi ispunjavao uslove za Superligu.

- Zbog neispunjavanja uslova za licenciranje i odigravanje utakmica najvišeg fudbalskog ranga takmičenja u Srbiji, Superlige, kao i usled najavljenog rušenja i izgradnje potpuno novog stadiona u Kragujevcu, Fudbalski klub Radnički 1923 imao je obavezu da Fudbalskom savezu Srbije prijavi stadion na kome će igrati svoje utakmice kao domaćin naredne sezone.

- S obzirom na to da dva najbliža stadiona u Jagodini i Čačku ne ispunjavaju superligaške standarde, a da Kruševac već ima dve ekipe koje svoje utakmice igraju na stadionu "Mladost", kao i da ponudu Metalca od 130.000 evra za igranje utakmica na stadionu u Gornjem Milanovcu naš klub nije mogao da prihvati, u razmatranje su uzeti stadioni u Badnjevcu i Donjoj Trnavi.

- Gospodin Bratislav Milanović, idejni tvorac fudbalskog kompleksa "Pampas" u Donjoj Trnavi, bez pogovora je prihvatio molbu da naš klub svoje utakmice kao domaćin u narednoj sezoni igra na ovom novoizgrađenom sportskom objektu.

- Nadležni iz Fudbalskog saveza Srbije su tokom prošle nedelje obišli ovaj prelepi fudbalski kompleks, gde su ustanovili da on trenutno ne ispunjava uslove za odigravanje utakmica Superlige Srbije i tom prilikom su dostavili listu zahteva koje je neophodno ispuniti kako bi ovaj stadion dobio licencu za takmičenje u narednoj sezoni - navodi se u saopštenju Radničkog.

BONUS VIDEO: Gudelj za Novosti: Vlahović i Kostić su nam poželeli da osvojimo Ligu Evrope

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!