MILOJEVIĆ PRED POLUFINALE KUPA: ''Prolaz dalje uz podršku navijača''

Novosti online

16. 05. 2023. u 16:03

Fudbaleri Crvene zvezde će sutra od 18 časova i 30 minuta gostovati TSC-u u polufinalu Kupa Srbije, a očekivanja pred susret izneo je šef stručnog štaba crveno-belih Miloš Milojević.

МИЛОЈЕВИЋ ПРЕД ПОЛУФИНАЛЕ КУПА: Пролаз даље уз подршку навијача

FOTO: FK Crvena zvezda

- Očekujem dobar fudbal i otvorenu igru obe ekipe, uz želju da ponovimo našu partiju iz prethodnog meča i pobedimo, jer je upravo prolaz dalje najbitniji. Spremamo se i radimo kao da je to osnovni cilj. Većina igrača je spremna za meč, imamo malih problema sa virusom, ali ništa strašno - počeo je Milojević.

 Nema sumnje da veliku ulogu u kup mečevima igra i domaći teren.

 - Svakako da je prednost za rivala što se igra u Bačkoj Topoli, jer svako voli da bude domaćin i znamo i nama koliko prija podrška navijača, i koliko bi ih bilo u većem broju na Marakani, nego što je to moguće da bude u gostima. Imaju prednost, ali moramo da se oslonimo na svoju igru. Znamo da će navijači doći i podržati nas. Verujem u to što radimo i u prolaz dalje. 

 Zvezda je u prethodnoj rundi dalje prošla nakon jedanaesteraca.

 - Penali se ne vežbaju dan pred utakmicu, već stalno i na osnovu nekih principa gledamo šta i kako radimo, tako da znamo u skladu s tim ko može da bude izvođač, ako dođe do toga.

 Prethodna dva susreta sa TSC-om, golovima su obeležili Pešić i Bukari.

 - Ne bih se žalio da nastave da pogađaju, niti da sad prelome Ivanić ili Katai. Bitno je samo da se odigra dobro i prođe, a to ko je strelac je sekundarno.

 Aktuelnu generaciju samo dve pobede dele od toga da osvoji treću duplu krunu u nizu.

- Veliki motiv, takva prilika se ne pruža često, a ova generacija je mnogo uradila za klub i sad mora da se pronađe i energija i motivacija i želja, te da se uloži poslednji atom snage i dođe do cilja. Time, aktuelna generacija bi se svrstala u sam krem istorije Crvene zvezde. Ipak, ne treba se opterećivati rekordima, već ići korak po korak.Želimo da odigramo dobro i prođemo, pa ćemo da vidimo dalje šta i kako. 

 Osvrnuo se Milojević i na formu Ivanića i Kange.

 - Što se Ivanića tiče, odmarao je u prethodnom meču, iako je mogao da odigra svih 90 minuta, ali smo želeli da raspodelimo minutažu, tako da smatram da će biti željan i oran za igru protiv TSC-a. Kada je reč o Kangi, ne mislim da je ispao iz igre. Forma i lepota su prolazne stvari, ali forma može da se vrati, tako da će biti Kanga pravi kada to bude najpotrebnije, da li sutra ili, ako bog da, u finalu, ali normalno je da se oscilira. Ne mislim da je to drastično, samo je sve nas navikao na visok nivo igara, pa se možda zato čini da je u padu forme.

 Dilema - Rodić ili Azarov?

 - Ne želim da otkrivam ko će zaigrati sutra i da dajem protivniku polaznu tačku pred utakmicu. Međutim, Azarov se diže, Rodić je malo ispao iz ritma, ali se vraća. Nije to jedina utakmica, svakako obojica trebaju Crvenoj zvezdi.

 Nema sumnje da su ove sezone dueli između Crvene zvezde i TSC-a, prava fudbalska poslastica.

 - U odnosu na večiti derbi je to drugačija utakmica, jer je spremaš na drugačiji način i psihološki naboj ne može da se poredi. Znam i kao član stručnog štaba i sada kao šef kakav je pritisak pred derbi i smatram da to ništa ne donosi fudbala. Možda je to zato što su Zvezda i Partizan jedini veliki rivali, i nije kao pre 35 godina da si imao više ekipa i bolji kvalitet fudbala, već je sve na "život ili smrt", pa se bude u grču, dok je susret s TSC-om fudbalski u potpunosti. Bude lep ambijent, atmosfera, daje potpunu sliku. Što se derbija tiče, često ne vidimo fudbal u drugom poluvremenu, već borbu, rat i udarce. Ipak, viđali smo i dobra prva poluvremena u susretu na JNA, pa i kod nas kad smo pobedili sa 1:0, to je model kako treba da izgleda. Treba strpljenja da to bude svih 90 minuta.

 Samo poštovanje za kolegu Lazetića.

 - Imamo odličan odnos, on radi dobar posao, ali sa svim kolegama sam takav, poštujem ih i pričam u superlativu, ne iz kurtoazije, već smatram da svi u datim okolnostima rade najbolje moguće. Lazetić ima kontinuitet i podršku, uz ideju koju je usadio u igrače, i to se vidi, da oni bez obzira na sastav, ne odstupaju od svoje filozofije, već je to dopadljivo. Želim mu najbolje u svakoj utakmici, osim protiv Zvezde - podvukao je Milojević. 

BONUS VIDEO: BARSELONA PROSLAVILA TITULE: Hiljade navijača pozdravilo fudbalere i fudbalerke tokom vožnje ulicama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri