ODLUKA APR NA REGISTRACIONU PRIJAVU IZ JSD PARTIZAN: Odbačene promene u fudbalskom klubu!

M. Blažić

15. 05. 2023. u 16:23

AGENCIJA za privredne registre (APR) doneo je odluku o o odbacivanju registracione prijave promene podataka u ovom udruženju od strane JSD Partizan koju je podneo Zoran Lončar 8. maja ove godine.

ОДЛУКА АПР НА РЕГИСТРАЦИОНУ ПРИЈАВУ ИЗ ЈСД ПАРТИЗАН: Одбачене промене у фудбалском клубу!

FOTO: N. I.

 U obrazloženju odluke se između ostalog kaže:

Proveravajući ispunjenost uslova propisanih odredbom člana 14. Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre, registrator je utvrdio da nisu ispunjeni uslovi za registraciju iz sledećih razloga:

- Registracionom prijavom broj BS 1694/2023 od 08.05.2023. godine, i dopunom broj BS 1727/2023 od 09.05.2023. godine, podnetim od strane g-dina Lončar Zorana podnet je zahtev za registraciju promene podataka u udruženju: "Fudbalski klub Partizan", matični broj: 07000774, i to brisanje iz Registra registrovanih lica ovlašćenih za zastupanje: g-dina Vučelić Milorada i g-dina Vazura Miloša i registracija lica ovlašćenog za zastupanje: g-dina Lončar Zorana.

Uvidom u dokumentaciju koja je podneta uz registracionu prijavu, registrator je Strana 2 od 3 utvrdio da je kao osnov za registraciju promene zastupnika u udruženju: " Fudbalski klub Partizan", matični broj: 07000774, podneta odluka upravnog odbora udruženja: " Jugoslovensko sportstko društvo Partizan", matični broj: 07051352, doneta dana 03.05.2023.godine, na osnovu članova 19. i 21. Statuta Jugoslovenskog sportskog društva Partizan. Registrator je, uvidom u Statut Jugoslovenskog sportskog društva Partizan od 31.03.2017.godine, utvrdio da su članom 19. Statuta propisana prava i obaveze klubova koji su članovi Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, a da je članom 21. ovog Statuta propisano postupanje Društva prema svojim članovima i to: članom 21. stavom 1. je propisano da, ukoliko Klub trajnije i grubo ne ispunjava obaveze utvrđene zakonom i ovim Statutom, Upravni odbor Društva može, dvotrećinskom većinom od ukupnog broja članova, doneti odluku o raspuštanju uprave Kluba i razrešenju zastupnika Kluba i imenovanju privremen uprave i zastupnika Kluba, do donošenja odgovarajućih odluka Skupštine Kluba, stavom 2. istog člana Statuta je propisano da se Skupština Kluba mora održati u roku od šest meseci od dana uvođenja privremene uprave u Klubu, a stavom 3. istog člana Statuta je propisano da je Klub obavezan da u svoj Statut unese odredbu kojom omogućava ostvarivanje prava Društva iz stava 1. ovog člana Statuta. Odredbom člana 14. Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre ("Sl.glasnik RS" br. 99/2011, 83/2014, 31/2019 i 105/2021), su propisani uslovi koje registrator proverava u momentu registracije, a tačkom 7). stava 1. istog člana je propisano da registrator proverava da li su činjenice iz prijave saglasne činjenicama iz dokumenata priloženih uz prijavu i podacima koji su registrovani u registru koji postupa po prijavi, odnosno sa podacima registrovanim u nadležnom registru, a koji su javno dostupni.

Registracionom prijavom broj BS 1694/2023 od 08.05.2023. godine, i dopunom broj BS 1727/2023 od 09.05.2023. godine, podnetim od strane g-dina Lončar Zorana podnet je zahtev za registraciju promene podataka u udruženju: "Fudbalski klub Partizan", matični broj: 07000774, i to brisanje iz Registra registrovanih lica ovlašćenih za zastupanje: g-dina Vučelić Milorada i g-dina Vazura Miloša i registracija lica ovlašćenog za zastupanje: g-dina Lončar Zorana. Uvidom u dokumentaciju koja je podneta uz registracionu prijavu, registrator je Strana 2 od 3 utvrdio da je kao osnov za registraciju promene zastupnika u udruženju: " Fudbalski klub Partizan", matični broj: 07000774, podneta odluka upravnog odbora udruženja: "Jugoslovensko sportsko društvo Partizan", matični broj: 07051352, doneta dana 03.05.2023.godine, na osnovu članova 19. i 21. Statuta Jugoslovenskog sportskog društva Partizan. Registrator je, uvidom u Statut Jugoslovenskog sportskog društva Partizan od 31.03.2017.godine, utvrdio da su članom 19. Statuta propisana prava i obaveze klubova koji su članovi Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, a da je članom 21. ovog Statuta propisano postupanje Društva prema svojim članovima i to: članom 21. stavom 1. je propisano da, ukoliko Klub trajnije i grubo ne ispunjava obaveze utvrđene zakonom i ovim Statutom, Upravni odbor Društva može, dvotrećinskom većinom od ukupnog broja članova, doneti odluku o raspuštanju uprave Kluba i razrešenju zastupnika Kluba i imenovanju privremen uprave i zastupnika Kluba, do donošenja odgovarajućih odluka Skupštine Kluba, stavom 2. istog člana Statuta je propisano da se Skupština Kluba mora održati u roku od šest meseci od dana uvođenja privremene uprave u Klubu, a stavom 3. istog člana Statuta je propisano da je Klub obavezan da u svoj Statut unese odredbu kojom omogućava ostvarivanje prava Društva iz stava 1. ovog člana Statuta. Odredbom člana 14. Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre ("Sl.glasnik RS" br. 99/2011, 83/2014, 31/2019 i 105/2021), su propisani uslovi koje registrator proverava u momentu registracije, a tačkom 7). stava 1. istog člana je propisano da registrator proverava da li su činjenice iz prijave saglasne činjenicama iz dokumenata priloženih uz prijavu i podacima koji su registrovani u registru koji postupa po prijavi, odnosno sa podacima registrovanim u nadležnom registru, a koji su javno dostupni.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča.

Naručite OVDE svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NIKOL KIDMAN SVAKE GODINE ISPOŠTUJE KRSNU SLAVU: Intimni trenuci - nikada nećete pogoditi kod kog našeg glumca redovno dolazi