CRVENO-BELA ISTORIJA: Naredni meč Zvezde mogao bi da uđe u u fudbalske udžbenike

Novosti online

17. 04. 2023. u 17:25

KADA su šampionsku trku učinili toliko dosadnom, red je da se poskidaju i neki rekordi. Ukoliko fudbaleri Crvene zvezde osvoje bar bod na meču u okviru prvog kola plej-ofa protiv ekipe TSC u subotu (18.00) na "Marakani", izjednačiće se sa legendarnom generacijom koju je predvodio Gojko Zec 1976/1977, koja je jedina u istoriji crveno-belih osvojila titulu prvaka države šest kola pre kraja takmičenja.

ЦРВЕНО-БЕЛА ИСТОРИЈА: Наредни меч Звезде могао би да уђе у у фудбалске уџбенике

FOTO: M. Vukadinović

Vremeplov pokazuje da je u 28. kolu 1977. Crvena zvezda pobedom od 3:1 nad Dinamom iz Zagreba obezbedila do sada najranije osvojeni pehar. Dvostruki strelac bio je Zoran Filipović, jedan gol dao je Miloš Šestić. Iako se tada za pobedu dobijalo dva boda - Zvezda je završila sa čak devet poena prednosti u odnosu na "modre". Od tada pa do danas, nijedna generacija nije uspela da izjednači taj učinak, tako da četu Miloša Milojevića deli jedan meč od ispisivanja nove klupske istorije. Ukoliko Crvena zvezda slavi ili remizira u narednom duelu, matematički će obezbediti trofej, s obzirom na to da trenutno ima 20 bodova prednosti u odnosu na ekipu iz Bačke Topole.

Zvezdi će ovosezonska titula biti šesta uzastopna, što je klupski rekord. Takođe, ukoliko osvoje i Kup Srbije, doći će do treće vezane duple krune, što nije samo Zvezdin rekord, već niko nikada u jugoslovenskom, a zatim i srpskom fudbalu nije uspeo da ostvari takvav učinak.

Kod kuće 109 mečeva bez poraza

CRVENA zvezda trenutno ima najduži niz u Evropi i svetu po broju prvenstvenih utakmica na svom stadionu bez poraza - čak 109. Poslednji meč na "Marakani" crveno-beli su izgubili sada već davnog 18. aprila 2017. godine od Partizana (1:3).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove