ZVEZDA STAVILA RUKU NA PEHAR: Crveno-beli novom pobedom na pola koraka od šampionske titule!

Novosti online

10. 04. 2023. u 19:56 >> 18:32

CRVENA zvezda je nastavila sa pobedama u Mocartbet Superligi Srbije, a najnovija ju je dovela vrlo blizu nove šampionske titule - savladan je kragujevački Radnički 1923, i to rezultatom 2:0, pa aktuelni prvak sada, uz utakmicu više, ima čak 23 boda više od najbližih pratilaca, TSC-a i Čukaričkog.

ЗВЕЗДА СТАВИЛА РУКУ НА ПЕХАР: Црвено-бели новом победом на пола корака од шампионске титуле!

FOTO: M. Vukadinović

Ako oni u utorak ne ostvare pobede, TSC u gostima proptiv Voždovca, a Čukarički kod kuće protiv Partizana, onda će Zvezda i pre početka plej-ofa koji se odvija kroz sedam kola postati prvak Srbije, jer niko neće moći da je do kraja sezone nadmaši.


Pobeda protiv Radničkog, koji je kao osmi na tabeli i sam učesnik superligaškog plej-ofa, ostvarena je uz sjajan pogodak Aleksa Viga i, u završnici, "potvrdu" od strane Stefana Mitrovića, ali i nekoliko dužih perioda meča u kome su Kragujevčani bili za nijasnu opasniji rival. U prvom poluvremenu, ne toliko u drugom.


Zvezda je na početku opsedala gol rivala, kako po desnoj strani, tako i po levoj gde su dobro sarađivali Ivanić i Katai, a nakon što je Kangva s tog krila iz slobodnog udarca pogodio bližu stativu, dogodio se i pogodak:


Lopta se od okvira gola odbila kroz sredinu šesnaesterca, napustila ga, a na nju je na oko 20-ak metara natrčao Zvezdin argentinski bek i izvanrednim šutem doneo 1:0.
 


Da li su domaći igrači tada pomislili "gotovo je", ili su gosti shvatili da ih samo majstorija može matirati ako ostanu dosledni sebi, tek - slika na terenu počela je da se menja. Odlično organizovana odrbana Radničkog unosila je nervozu u redove crveno-belih, čiji je golman Milan Borjan sve češće strepeo usled solidnih kontanapada suparnika.


Ipak, Zvezdin bedem nije poklekao, a posle velikog predaha imao je i manje posla, jer je ostatak tima nešto konkretnije počeo da primenjuje zamisli trenera Miloša Milojevića.
Inicijativa domaćih je ponovo bila na delu, mreža se plela oko gola kragujevačkog tima, a nju je posle nekoliko dobrih prilika crveno-belih zatresao rezervista.


Igrao se 78. minut kada je Stefan Mitrović s leve otišao na desnu stranu napada, tamo dobio loptu, pobegao čuvaru i preciznim, dijagonalnim šutem postavio konačan rezultat.
 

Tabela Mocartbet Superlige Srbije

KRAJ! Crvena zvezda - Radnički 1923 2:0

90' - Pripretio je Kangva s desne strane, pa vratio loptu unazad ka Srniću, ali pre nego što je on došao do lopte, a spremao se na šut, intervenisala je odbrana Kragujevčana.

90' - Meč ulazi u samu završnicu, igraće se još tri minuta sudijske nadoknade vremena.

90' - Rakonjac je probao iz "mrtvog ugla", s leve strane, da šutira ili nekome asistira, ali - desno od njega nije bilo nikog.

85' - Velika prilika za crveno-bele, Rodić je centirao, a Mituljikić sa ruba peterca, u "letu", nije uspeo da levicom smesti loptu u mrežu Radničkog.

85' - Evo i kako je Zvezda povela sa 2:0, gol koji je postigao Stefan Mitrović:

 

84' - Đorđe Jovanović iz Radničkog je dobio žuti karton jer je prilično neoprezno udario po nozi Aleksandra Dragovića. Iskusni defanzivac Zvezde se brzo pridigao, a rival prišao da mu se izvini. Lep potez.

82' - Lazar Nikolić menja strelca prvog gola na utakmici, Aleksa Viga.

79' - Nova izmena u Zvezdi, mladi Mijatović dobija šansu umesto Kataija.

79' - Zvezdin rezervista se "preselio" na desnu stranu napada, tamo dobio loptu, umakao čuvaru i niskom dijagonalom postigao gol za uvećanje prednosti.

78' - Gol! Stefan Mitrović donosi 2:0 Zvezdi!

77' - Ubrzala je Zvezda igru, osveženja na terenu daju novi ritam igri domaćih, pa je sada Mitrović dobro šutirao iskosa s leve strane i izborio novi korner. A posle njega Rakonjac je pimplovao loptu u kaznenom prostoru rivala, leđima okrenut golu, ali nije uspeo da je uputi ka meti.

73' - Mladi Mituljikić je oprobao udarac s 20-ak metara, lopta je zakačila nekog od gostujući igrača i Zvezda je izborila novi korner, sada s leve strane.

70' - Pripretio je opet Katai, i to glavom - i to opasnije nego iz slobodnjaka. Posle kornera s desne strane (Zvezda nije imala nijedan u prvom poluvemenu), crveno-bela "desetka" je dobro zahvatila loptu, ne i dovoljno da bi je smestila u mrežu - "bubamara" je prohujala pokraj spoljne ivice stative.

68' - Aleksandar Katai je probao da postigne gol iz slobodno udarca, ali ostaje na 17 pogodaka ove sezone - lopta je otišla daleko iznad prečke. Neko bi joj se na "severu" obradovao, ali... tamo nema navijača, kao ni na ostalim tribinama, zbog pomenute kazne na inicijativu FIFA.

63' - Kraći prekid meča zbog ukazivanja pomoći kapitenu Radničkog Ivanoviću. Za to vreme, izmene u Zvezdi. Pruceva menja Nikola Mituljikić, a Ivanića menja Stefan Mitrović.

57' - Nezgodno je pao Zvezdin "džoker" Slavoljub Srnić, žali se na bol u leđima, pa sudija Marko Delibašić na kratko prekida meč da bi video da li treba igraču domaćih da se ukaže pomoć. Ipak, za tim nema potrebe.

54' - Nastavljaju crveno-beli sa inicijativom, pa trener Radničkog šalje trojicu rezervista na zagrevanje. Milojević mu odgovara slanjem - petorice.

50' - Zvezda je nešto konkretnija nego što je bila u završnici prvog poluvremena. Izgleda da je trener Milojević "imao šta da kaže" igračima u svlačionici

Detalj sa utakmice Zvezda - Radnički Kragujevac / FOTO: M. Vukadinović

46' - Devet minuta posle 19 časova počeo je drugi deo poslednje superligaške utakmice na Marakani uoči plej-of faze prvenstva SRbije.

Mijailovića je zamenio Slavoljub Srnić i drugo poluvreme može da počne

Slavoljub Srnić se sprema da uđe u igru, a njegov rođen brat Dragoljub i dalje je među rezervama Radničkog. Možda u nastavku meča budu igrali jedan protiv drugog.

Kraj poluvremena, Zvezda vodi sa 1:0 zahvaljujući sjajnim golom Aleksa Viga, imali su crveno-beli i zicer Kataija, no nešto bolji utisak ostavili su Kragujevčani u drugom delu uvodne faze meča. 

41' - Zvezda pokušava da pronađe, kao u uvodnoj fazi meča, lak način da dođe pred kazneni prostor rivala, ali to joj ne polazi za rukom/nogom.

36' - Vlajković je oprobao udarac sa 25 metara i za oko jedan loptu poslao pored željenog mesta, gola Crvene zvezde.

34' - Nervirao se malopre trener Zvezde Milojević, a sada desetka domaćih, Aleksandar Katai, i to zbog prekršaja koji mu je dosuđen u napadu. Imao je šta da kaže sudiji Delibašiću, na koga se potom, zbog sledećeg faula crveno-belih, brecnuo i Mijailović (koji ima žuti karton).

Detalj sa utakmice Crvena zvezda - Radnički 1923 / FOTO: M. Vukadinović

29' - Sve opasniji je Radnički. Kragujevčani su izveli brzu "kontru 3 na 3", Činedu je s desne strane rešio da uputi nizak, snažan šut, a iako je samo za malo promašio metu, lopta je prebrzo otišla u gol-aut da bi je Evandro, koji je uklizao kod dalje stative, skrenuo u mrežu.

28' - Novi žuti karton za Zvezdine fudbalere, sada je opomenut Aleksandar Dragović. Nervira se trener domaćih Miloš Milojević zbog neopreznosti svojih izabranika...

26' - Zvezda je pripretila dobrim prodorom Rusa Pruceva po desnoj strani, no centaršut ka daljoj stativi nije doneo i kvalitetan volej Ivanića, pa su se gosti (prilično kvalitetno organizovani u odbrani) domogli lopte.

23' - Srđan Mijailović, 30-godišnji fudbaler Crvene zvezde, prvi je koji je dobio žuti karton na ovom meču.

20' - Prva opasna akcija ekipe trenera Dejana Joksimovića, u kojoj su Kragujevčani nadmudrili Zvezdine fudbalere svojim dodavanjima po levoj strani napada, onda je usledila "povratna" lopta za Evandra, a njegov udarac bio je previsok.

17' - Dobra akcija crveno-belih, Ivanić je omogućio Kataiju zicer, no šut sa osam, devet metara - nije bio dovoljno dobar da bi prvak naše zemlje udvostručio vođstvo.

13' - Evo i snimka sjajnog gola kojim je Zvezda povela protiv Kragujevčana:

 

10' - Nastavlja šampion Srbije da dominira na igralištu našeg najvećeg stadiona, gotovo sve vreme je ona, a ne njen rival, u posedu lopte, a nakon nešto češćih pokušaja da se dođe do pogotka po desnom krilu, u ovih nekoliko minuta najviše sarađuju Ivanić i Katai na levom.

6' - STATIVA, pa koji sekund kasnije SPEKTAKULARAN GOL! Kangva je iz slobodnjaka pogodio okvir gola, lopta se odbila kroz sredinu kaznenog prostora, a na nju je natrčao Aleks Vigo koji je svoj treći pogodak ove sezone postigao izuzetno efektnim udarcem - vodi Zvezda sa 1:0!

4' - Crvena zvezda sve veme ima inicijativu, a prvu priliku da ozbiljnije ugrozi gol koji brani Mladenović imaće posle centaršuta s desnog krila, gde je vrlo blizu ivice kaznenog prostora oboren Mirko Ivanić.

18.04 - Utakmica je počela!

18.02 - Početak meča malo kasni, i to iz dva razloga, najpre jer se Aleksandru Kataiju uručivala nagrada za najboljeg igrača prošlog kola, a onda i zbog minuta tišine zbog smrti Stefana Lazića, mladog fudbalera koji je sanjao da jednog dana obuče Zvezdin dres...

17.41 - NEVEROVATNO! "Marakana" zaključana, ali "delije" ostavile poruku koja će da razbesni sve u FIFA, a oduševi Republiku Srpsku

17.18 - Evo i sastava:

Crvena zvezda: Borjan, Vigo, Eraković, Dragović, Rodić, Mijailović, Kangva, Prucev, Ivanić, Katai, Rakonjac

Radnički 1923: Mladenović, Vlajković, Miličić, Ponjević, Pecelj, Krajišnik, Ivanović, Malić, Đurić, Evandro, Činedu

17.17 - SA TITULOM U PLEJ-OF: Crvena zvezda može u ovom kolu da postane šampion Srbije u fudbalu, ali za jednu važnu stvar - pita se Partizan

Uoči meča: Milojević uporedio zvezdu s Barselonom, evo i zašto

- Postoje minimalni zdravstveni problemi, koji su takve prirode da možemo sa jedne strane da razikujemo, a sa druge ne moramo. Odlučićemo u toku dana koja je najbolja opcija, kako bi mogli da odigramo utakmicu u punom ritmu. Želimo da pružimo dobru fudbalsku predstavu i završimo ligaški deo pozitivnim rezultatom - počeo je priču trener Zvezde Miloš Milojević, dan pred utakmicu s Kragujevčanima.

Iskusni centralni bekovi - Uroš Spajić i Nemanja Milunović su se nakon povreda priključili saigračima redovnim trenažnim aktivnostima.

- Spajić i Milunović su radili veći deo treninga, međutim i dalje nisu spremni za takmičarski ritam. Nije još realno da zaigraju, niti je takav bio plan. Odlično je što su se vratili trenažnom procesu.

Aleksandar Katai je sa dva gola protiv subotičkog Spartaka stigao do trocifrenog broja golova u dresu Crvene zvezde.

- Brojke golova koje je postigao dovoljno govore o Kataiju. Važno je da igraču prija Crvena zvezda, kao i obrnuto. Upravo je to primer Aleksandra Kataija. Nije broj datih golovan slučajan, jer odlično radi i pravi je profesionalac. Nemam nikakve zamerke, karakter kod Kataija nikad nije bio sporan. Zna kakva je odgovornost igrati u Zvezdi. Veoma mi je drago što je postigao 100. i 101. gol. Nadam se da će ih biti još više i da će donositi još mnogo radosti navijačima.

Impresivna je i gol razlika crveno-belih - 79:14. Miloš Milojević podjednako naglašava važnost dobre igre u ofanzivi i defanzivi.

- Volim da čuvamo naš gol. Po redu smo druga najbolja odbrana u Evropi posle Barselone. Ne dopada mi se što primamo pogotke, ali sa druge strane se sve “pokrije” sa velikim brojem dobrih golova. Za ozbiljan napredak je bitno da to sačuvamo. Nadam se da ćemo već na utakmici pokazati progres u tom segmentu.

Na pitanje o narednom protivniku i najopasnijim igračima Radničkog iz Kragujevca, šef stručnog štaba Zvezde je bio direktan.

- Vidosavljević i Čolović su glavne pretnje. Radnički ima dobar i izbalansiran tim. Trenera koji je prošao sa ekipom letnji i zimski pripremni period. Poseduju kvalitet i prepoznatljive su im konture tima. Ne smemo da potcenimo Radnički. Sa druge strane, igramo na našem stadionu i svakako da ćemo imati prednost Marakane. Ostaje žal što neće biti navijača, ali opet smatram da možemo da odigramo dobar meč. Želimo da nastavimo niz i uđemo na pravi način u plej-of.

Ukoliko beogradski crveno-beli dođu do trijumfa na predstojećem meču završiće regularni deo prvenstva bez poraza.

- Ne mogu ništa da obećam, ipak je to hipotetičko pitanje. Mogu da potvrdim da će odnos biti isti, od strane igrača i stručnog štaba. Fokus će takođe biti zadržan. Nije realno pobediti sve utakmice u prvenstvu, to se retko dešava. Ako budemo došli do tog uspeha, nećemo stići dotle ako razmišljamo o tome šta će se desti na svih sedam utakmica u plej-ofu. Idemo iz meča u meč mirne glave, maksimalno koncentrisani i pripremljeni za duel.

Govorio je mladi stručnjak o potencijalnom rasporedu utakmica tokom plej-ofa.

- Voleo bih da se derbi igra na Marakani, ali moramo da igramo po pravilma koje takmičenje nalaže. Ne možemo da utičemo. Prevashodno drugi odlučuju gde će se i sa kog mesta igrati. Gledamo isključivo nas. Kako tabela trenutno izgleda prva utakmica plej-ofa biće protiv TSC i spremaćemo se za tu utakmicu. Duel sa četvoroplasiranom ekipom naravno zavisi od ishoda susreta Čukaričkog i Partizana, mogu biti oba tima. Imaćemo dobru pauzu za Uskrs da pripremimo ekipu za oba protivnika, jer nas očekuju dueli u razmaku od tri dana.

BONUS VIDEO: "ORLOVI" KRENULI U MISIJU NA EP 2024: Piksi poveo Srbiju ka Nemačkoj 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)