RAZVOD NA PARKU PRINČEVA: Mesi definitivno odlazi iz PSŽ-a i gubi 200.000.000 evra

Novosti online

04. 04. 2023. u 08:34

Lionel Mesi napušta Pariz Sen Žermen i ostaće bez milionske zarade.

РАЗВОД НА ПАРКУ ПРИНЧЕВА: Меси дефинитивно одлази из ПСЖ-а и губи 200.000.000 евра

FOTO: Tanjug/AP

Ugledni Lekip i njegov najpoznatiji „informator“ Loik Tanzi sinoć su kao glavnu vest na naslovnoj strani doneli saznanje da se Lionel Mesi i Pari Sen Žermen nalaze pred razvodom i da će Argentinac napustiti Park prinčeva kao slobodan igrač.

Mesi je došao u PSŽ pre dve nepune godine posle isteka ugovora u Barseloni sa kojom se rastao na ružan način zbog lošeg tretmana od strane bivšeg rukovodstva kluba predvođenog Đozepom Marijom Bartomeuom. Tada je i finansijska situacija u Barseloni bila alarmantna i nisu postojali uslovi da Mesi ostane na Kamp Nou s obzirom na to da je tada zarađivao oko 60.000.000 evra po sezoni.

Sa Pari Sen Žermenom je potpisao ugovor na dve plus jednu godinu koji mu garantuje platu od 41.000.000 evra neto po sezoni. To je trenutno treća najveća plata u svetu fudbala, iza Kristijana Ronalda i Kilijana Mbapea. Ali tada je dogovoreno da treća godina u ugovoru bude opciona i da obe strane imaju pravo da ne nastave saradnju. Mesiju je tom prilikom garantovan bonus za lojalnost od 78.000.000 evra ako aktivira treću godinu ugovora, kao i bonus od 115.000.000 evra ako potpiše novi ugovor makar do 2025. godine.

Međutim, PSŽ sada nudi Mesiju da ostane u Parizu ako smanji aktuelnu platu za četvrtinu jer francuski klub mora da skrati budžet za plate kako bi se vratio u neke granice finansijskog fer-pleja. Iako su već nebrojeno puta do sada pokazali da mogu da zaobiđu finansijski fer-plej kada to zaista žele upumpavanjem novca iz Katara kroz fiktivna sponzorstva, deluje da sada nisu spremni da to urade. Za dve sezone sa Mesijem u famoznom trilingu sa Mbapeom i Nejmarom nisu dobili ono što su platili i želeli – Ligu šampiona. PSŽ je dve godine zaredom ispadao u osmini finala i čini se da u Parizu sada gledaju u budućnost bez Mesija.

Ni Argentinac ne deluje preterano zainteresovan da ostane u Parizu. Pogotovo ne za manju platu od trenutne i bez bilo kakvih garancija o sportskom projektu za budućnost.

Osvajanje Mundijala sa Argentinom i maksimalna posvećenost reprezentaciji su izazvali revolt navijača Pari Sen Žermena koji su takođe razočarani Mesijem jer smatraju da u klubu ne pruža onoliko koliko u reprezentaciji. Zato je zvanično najbolji igrač sveta pre neko veče izviždan od strane svojih navijača na meču sa Lionom i čini se da je to kap koja je prelila čašu.

Po svemu sudeći, ni Mesi ni PSŽ nemaju nameru da aktiviraju treću godinu iz ugovora. A kamoli da potpisuju novi, što znači da će Argentinac ostati bez oko 200.000.000 evra na ime bonusa.

Što se tiče njegove budućnosti posle Pariza, Barselona je sve otvorenija u nameri da ga vrati kući, ali je pitanje da li je sposobna za to. Pogotovo zbog finansijske situacije, sukoba sa čelnicima Primere i slučaja oko podmićivanja sudija koji bi pred UEFA organima mogao da dobije ozbiljan epilog. Ostale opcije su selidba u američku MLS ligu gde bi bio dočekan kao zaštitno lice takmičenja ili i u Saudijsku Arabiju gde bi ga bogati Al Hilal platio slično kao Al Nasr što je platio Kristijana Ronalda.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!