KVALIFIKACIJE ZA EP 2024. U NEMAČKOJ POČINJU DANAS I TRAJAĆE ŠEST MESECI: Kreće juriš na 20 viza

Z. Ćorović

23. 03. 2023. u 16:45

DERBI između Italije i Engleske, finalista sa poslednjeg takmičenja, obeležiće današnji početak kvalifikacija za EP 2024. Nama one već dugo ne leže i ne prijaju, Srbija je propustila čak pet poslednjih šampionata na Starom kontinentu.

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕП 2024. У НЕМАЧКОЈ ПОЧИЊУ ДАНАС И ТРАЈАЋЕ ШЕСТ МЕСЕЦИ: Креће јуриш на 20 виза

FOTO: AP/Tanjug

Naš put kreće od sutrašnje utakmice sa Litvanijom i svi se nadamo da će Piksijevi "orlovi" u narednih šest meseci, uspeti da se domognu toliko željenog EP, na kom smo poslednji put igrali 2000. godine.

"Ulaznica" je mnogo, reklo bi sa da će se pola Starog kontinenta sjatiti na najveći fudbalski vašar. Ove kvalifikacije, koje se završavaju krajem novembra, odrediće 20 učesnika Evra, pošto se Nemačka kao domaćin automatski kvalifikovala. U trku su krenule 53 reprezentacije, od 55 članica UEFA, a sem domaćina Nemačke, neće biti ni Rusije zbog suspenzije.

Kao što je poznato, 53 selekcije podeljene su u deset grupa, sedam grupa sadrži pet timova, a u tri grupe se takmiči po šest. Format je u najvećoj meri isti kao i za 2020, a u glavnom delu kvalifikacija izdvojiće se 20 timova koji će učestvovati na prvenstvu. Direktan plasman na EP ostvariće po dve najbolje selekcije iz svake grupe.

Preostala tri učesnika odrediće baraž u martu 2024, u kom će igrati 12 najboljih reprezentacija iz Lige nacija 2022/2023, koje nisu prošle u kvalifikacijama.

RONALDO RUŠI REKORD

KRISTIJANO Ronaldo bi danas mogao da dođe do rekorda koji će teško biti oboren u skorije vreme. Portugalac je odigrao 196 utakmica za A tim, čime je na vrhu izjednačen sa nekadašnjim asom Kuvajta Badrom al Mutavom i ukoliko dobije priliku večeras protiv Lihtenštajna osamiće se na vrhu liste.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona