FSS SA DŽAJIĆEM NA ČELU DONEO PRVU ODLUKU!

Novosti online

15. 03. 2023. u 12:18

Na prvoj sednici novog Izvršnog odbora FSS odlučeno je da će u slučaju odsustva predsednika Dragana Džajića njega menjati potpredsednik Branislav Nedimović.

ФСС СА ЏАЈИЋЕМ НА ЧЕЛУ ДОНЕО ПРВУ ОДЛУКУ!

Youtube / FSS

Bivši ministar poljoprivrede u Vladi Srbije obavljaće funkciju prvog potpredsednika FSS, odnosno drugog čoveka srpskog fudbala, prenosi "Sportklub".

Tu ulogu su u prethodnom periodu obavljali Marko Pantelić i Nenad Bjeković, koji su nakon ostavke Slaviše Kokeze imali ulogu vršioca dužnosti predsednika FSS. Nedimović se najavljivao kao kandidat za predsednika FSS, ali je nakon kandidature Nemanje Vidića u trku ipak ušao Džajić.

Na sednici IO je overen i novi mandat generalnom sekretaru Jovanu Šurbatoviću. Sednici u Staroj Pazovi prisustvovalo je 13, od 15 članova Izvršnog odbora FSS – izostali su samo Ljubiša Tumbaković i Branko Zečević.

Dragan Džajić jednoglasno je izabran da predvodi srpski fudbal u naredne četiri godine, a legandarni as Crvene zvezde potom se obratio svim prisutnima, u kratkim crtama predstavio svoj plan, ukazao na dobre i loše strane, te iskoristio priliku da se zahvali na ukazanom poverenju. 

- Hvala vam na poverenju koje ste mi ukazali izborom za predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Ponosan sam i počastvovan činjenicom da sam dobio priliku da vodim srpski fudbal, prihvatio sam izazov jer osećam da znanjem i iskustvom u osvajanju 36 klupskih trofeja, svetske i evropske titule mogu da pomognem. Mislim da zajedno možemo uspešno da rukovodimo srpskim fudbalom i podignemo ga na još viši nivo. Kada sam bio kandidat rekao sam da se smatram odgovornim čovekom, da će to biti odlika mog rada, ali i čitavog Fudbalskog saveza Srbije. To nameravam da ispunim. Ima mnogo stvari koje dobro funkcionišu, ali verujem da ima i onih koje možemo da unapredimo. Merilo rada u javnosti je fudbalska reprezentacija, daćemo sve od sebe da postane redovan učesnik najvećih takmičenja, a potom i da na tim takmičenjima napravi zapažen rezultat i napokon zablista. U ovom momentu prioritet je kvalifikacija na Evropsko prvenstvo i da tamo ostvarimo rezultat. Međutim, reprezentacija nije jedina obaveza, zato želim da i u drugim segmentima budemo uspešni. Permanenta borba za regularnost takmičenja je osnova za napredak. Zbog toga sam formirao tim koji vam je poznat, a pred kojim je cilj da srpski fudbal napravi iskorak. Razvoj treba širiti na druge sredine i van Beograda, grade se novi stadioni u Loznici, Leskovcu, Zaječaru... Svi sa nestrpljenjem očekujemo i izgradnju nacionalnog stadiona. Želimo kvalitetnije stadione i terene koji bi omogućili bolji i moderniji fudbal - rekao je Dragan Džajić u prvoj izjavi kao novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije. 

(Informer)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)