LIVERPUL SE NE OTPISUJE: Trener Reala Karlo Ančeloti pred revanš u Ligi šampiona sa engleskim velikanom

Z. Ćorović

14. 03. 2023. u 19:10

KO se jednom gadno opekao protiv Liverpula, nikada ga ne otpisuje. Trener madridskog Reala Karlo Ančeloti pred sutrašnji (21.00) revanš osmine finala LŠ upozorio je svoje izabranike da ništa nije gotovo, iako su sa "Enfilda doneli ubedljivu pobedu od 5:2.

ЛИВЕРПУЛ СЕ НЕ ОТПИСУЈЕ: Тренер Реала Карло Анчелоти пред реванш у Лиги шампиона са енглеским великаном

FOTO: Tanjug/AP

Ančeloti je bio menadžer Milana u čuvenom finalu Lige šampiona iz 2005. u Istanbulu kada su "redsi" u verovatno najdramatičnijem okršaju za "ušati pehar" nadoknadili 0:3 i posle penala napravili čudo.

- Očekuje nas mnogo teška utakmica, iz psihološkog aspekta Liverpulu će biti lakše jer nema šta da izgubi. Rival će napasti, ali ni mi ne želimo da branimo prednost, već da igramo naš najbolji fudbal. Pokušaćemo od prvog minuta da igramo najjačim intezitetom, jer nas ne zanimaju nikakve kalkulacije, sem da ostvarimo još jednu pobedu - rekao je Ančeloti.

Italijan je potvrdio da može da računa na najboljeg strelca Karim Benzemu

- Spreman je sto odsto, trenirao je normalno i maksimalno je motivisan. Za Karima, ostale igrače, za mene i klub Liga šampiona je mnogo važno takmičenje.

Liverpul je pomalo stidljivo stigao u špansku prestonicu, ali je sigurno da neće biti takav večeras na terenu.

- Posle poraza od 5:2 na našem stadionu, pred nama je skoro nemoguća misija. Voleo bih da nas krene kao nedavno u meču sa Mančester junajtedom, a kada smo tako raspoloženi onda je sve moguće - rekao je Virdžil van Dajk, as engleskog velikana.

Međutim, ni tradicija nije naklonjena gostima. Na poslednjih sedam utakmica u LŠ, Real je pobedio Liverpul šest puta, jednom je bilo nerešeno.

U drugom meču večeri očekuje sa da će Napoli kao domaćin bez problema izaći na kraj Sa Ajntrahtom, koga je nadigrao u Ajntrahtu (2:0).

LIGA ŠAMPIONA 1/8

UTORAK

(0:1) Porto - Inter 21.00

(1:1) M. siti - Lajpcig 21.00

SREDA

(5:2) Real - Liverpul 21.00

(2:0) Napoli - Ajntraht 21.00

RANIJE

BENFIKA - Briž 5:1, 2:0

Totenhem - MILAN 0:0, 0:1

ČELSI - Dortmund 2:0, 0:1

BAJERN - PSŽ 2:0, 1:0

* Revanši, žreb je u petak (12.00)


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!