NIKAD VIĐENA FOTOGRAFIJA: Dejan Savićević kao dečak sa čovekom kome priznaje da je jedini bolji od njega (FOTO)

Novosti online

23. 02. 2023. u 10:42

ZA njega kažu da je plesao i po blatu. I to nije metafora. Pogledajte fotografiju iz sredine sedamdesetih, ozbiljno oštećenu zubom vremena, ali savršeno jasnu da dočara radost dečaka sa livade Đečevića u podgoričkom naselju Drač.

НИКАД ВИЂЕНА ФОТОГРАФИЈА: Дејан Савићевић као дечак са човеком коме признаје да је једини бољи од њега (ФОТО)

FOTO: AP

Osmeh i frizura su toliko specifični da vam ni kaljavo lice ne predstavlja prepreku da prepoznate najslavnijeg među njima - Dejana Savićevića.

Danas, skoro pola veka kasnije, podgorički genije kaže da je jedan momak sa fotografije jedini čovek na svetu kome priznaje da je igrao fudbal bolje od njega.

- Moj komšija Željko Gašić, najbolji igrač malog fudbala u istoriji Podgorice. Živeo je sprat ispod, bio tri godine stariji, ali je igrao bolje od mene. Nije sramota priznati. Zahvaljujući njemu i ostalim drugarima sa Železničke stanice, koji su jurili za loptom po peronu i između koloseka, po kiši, snegu, blatu, ja sam naučio driblinge, finte i druge fudbalske čarolije. Nije bilo sudije da ti svira faul, nego si morao sam da se boriš. Tu se postaje veliki fudbaler, na betonu i po blatu - kaže Dejo, koga je njegov kum, proslavljeni crnogorski bokser Miško Janković, na motoru odvezao na prvi trening OFK Titograda i otvorio mu vrata fudbalskog raja.

Foto. privatna arhiva

Dejan Savićević (desno, dole)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

PISMENI ZADATAK O KOME PRIČA SRBIJA: Đak je odabrao da piše ovoj značajnoj ličnosti, evo koju ocenu je dobio