ŠTO IM JE OVO TREBALO? Navijači FK PAOK spalili dres preminulog Stevana Jelovca (FOTO)

Novosti online

22. 02. 2023. u 13:02

NEVEROVATAN incident desio se tokom fudbalske utakmice između Paoka i Aeka. Domaći navijači su na stadionu tumba zapalili nekoliko dresova i zastava gostujućih navijača, a među njima se našao i dres nedavno preminulog srpskog košarkaša Stevana Jelovca.

ШТО ИМ ЈЕ ОВО ТРЕБАЛО? Навијачи ФК ПАОК спалили дрес преминулог Стевана Јеловца (ФОТО)

Foto: Tviter

Na fotografijama se vidi da se na ogradi stadiona, pored brojnih oduzetih zastava, našao i naopačke okačeni dres Jelovca, što je u navijačkim krugovima znak nepoštovanja.

Povodom ovog incidenta oglasili su se navijači atinskog kluba.

- Naš grb je naša duša. Spaljivanje svetih stvari je na ovaj ili onaj način sramota za svakoga ko to pokuša i taj nema veze sa sportskom kulturom. Ovaj sramotni čin usmeren je protiv tradicije, dresa vrednosti i ideala vizantijskog A.E.K. - stoji u saopštenju navijača tima iz Atine.

Prema svedočenju prisutnih, među spaljenim stvarima je i dres Jelovca.

- Krađa i paljenje (prema žalbama naših navijača) dresa našeg preminulog sportiste, našeg pokojnog brata Stevana, međutim, prelazi sve granice i ne možemo a da ne iskažemo bes i ogorčenje. Sigurni smo da se i PAOK ne slaže sa takvom praksom, koja nije u skladu sa istorijom kluba - zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, Jelovac je preminuo u decembru 2021. godine nakon moždanog udara koji je doživeo na treningu Aeka.

U karijeri je igrao za Megu, Crvenu zvezdu, Antaliju, Kazertu, Lijetuvos Ritas, Saragosu, Nižnji, Bamberg, Gazijantep, a u AEK je stigao iz Japana.

Bio je reprezentativac Srbije, za koju je debitovao kada je imao 28 godina i pomogao nacionalnom timu da se plasira na Svetsko prvenstvo 2019. godine.

BONUS VIDEO - Zagrevanje orlova pred Nemačku

(B92)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije