TRKA ZA PREDSEDNIKA FSS: Dragan DŽajić kandidat

Novosti online

15. 02. 2023. u 20:16

BILIŽI SE "DAN D", FSS će naredne nedelje dobiti svog prvog čoveka. Imena legendarnog fudbalera Zvezde i Mančester junajteda, Nemanje Vidića i bivšeg ministra Branislava Nedomovića, figurirala su kao prve opcije za ovu funkciju. Međutim, sada dolazi do velikog obrta, Dragan Džajić ulazi u trku za ovu odgovornu funkciju.

ТРКА ЗА ПРЕДСЕДНИКА ФСС: Драган Џајић кандидат

Foto: FK Crvena zvezda

Od kako se pojavila opcija da Dragan Džajić bude kandidat za predsednika, stigli su pozitivni signali iz fudbalske Srbije na tu ideju.

Legenda Crvene zvezde biće kandidat za predsednika FSS, objavio je "Sportal" i dodao da to dolazi na predlog FS Zapadne Srbije.

Kako se iz fudbalskih krugova čuje Džajićev izbor bi podržala čak tri regiona - Zapadna Srbija, Istočna Srbija i Vojvodina. Obzirom da oni nose veliki broj delegata to bi Džajića stavilo na poziciju favorita na martovskim izborima

Podsećamo, kandidaturu za predsednika do sada je najavio Nemanja Vidić. Inače, sam Džajić nije pričao na temu kandidature, ali očekuje se da uskoro on izloži svoj program.

Što se tiče Branislava Nedimovića on će takođe svoj glas u izbornoj trci dati Džajiću, ukoliko legendarni fudbaler bude i zvanično kandidat, kako se očekuje:

- Nisam još informisan o tome ko će biti kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Kad budem čuo ko su kandidati, moći ću da pričam više na tu temu. Međutim, ako se Dragan Džajić kandiduje, podržaću ga. Dobiće moj glas - poručio je za "Informer" Branislav Nedimović.

Podsetimo, rok za podnošenje kandidature za predsednika FSS je 27. februar u 14 časova i posle toga više niko neće moći da se kandiduje za ovu funkciju.

KO JE DRAGAN DžAJIĆ

Dragan Džajić, rodom sa Uba, je bivši jugoslovenski fudbaler i reprezentativac.

Smatra se jednim od najboljih jugoslovenskih fudbalera svih vremena. Treća Zvezdina zvezda, odigrao je 85 utakmica u nacionalnoj selekciji, od 1998. do 2004. predsednik Fudbalskog kluba Crvene zvezde na čijem se čelu nalazio preko dve decenije u različitim funkcijama.

Džajić je kao tadašnji tehnički direktor Crvene zvezde tvorac najzlatnije generacije u istoriji Crvene zvezde, sa kojom se popeo na vrh Evrope maja 1991, osvojivši Kup evropskih šampiona, i sveta, kada je Crvena zvezda u takmičenju za najbolji klub na planeti, osvojila Tojota kup, u decembru 1991. Mnogi ga smatraju najboljim igračem u istoriji Crvene zvezde.

BONIU VIDEO: PETRIĆ UTUČEN NAKON BOLNOG PORAZA: "Moja naivnost i dobrota su nas koštale"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)