BLAMAŽA ZA ISTORIJSKE KNJIGE: Partizan katastrofalan protiv odlične Mladosti

M. Blažić

11. 02. 2023. u 22:29

PARTIZAN - Mladost GAT 0:4. Ko nije gledao, teško mu je kroz novinski izveštaj objasniti šta se danas dešavalo u fudbalskom domu crno-belih. Anestezirani, gotovo “komirani” domaćin nije imao nikakvo rešenje za ekipu koja je u prethodnih 20 kola postigla samo 12 golova. Mladost je stala na četiri, a mogla je da slavi i ubedljivije - 0:4 (0:2).

БЛАМАЖА ЗА ИСТОРИЈСКЕ КЊИГЕ: Партизан катастрофалан против одличне Младости

FOTO: M. Vukadinović

Svako ko je pomislio da će Partizan na generalki pred izlazak na evropsku scenu, u četvrtak u Moldaviji, imati lak posao protiv tima koji se grčevito bori za opstanak u Superligi žestoko je demantovan posle samo 11 minuta igre. Potpuno izmenjeni tim Novosađana u odnosu na jesenji okršaj ova dva tima na “Karađorđu” je dobio dva poklona već u uvodnoj fazi meča. Oba je dostavio Svetozar Marković odbijenim loptama direktno u noge protivnika, a zahvalnost su iskazali stranci u redovima gostiju. Najpre je Gal u 4. minutu gađao dalji ugao Popovićevog gola sa ivice šesnaesterca da bi sedam minuta kasnije Dal Belo iskosa matirao golmana crno-belih preciznim udarcem upućenim u drugi ugao.

Dešavalo se Partizanu ove sezone da krene bledo, iz minusa, ali baš nijednom nastavak utakmice nije bio toliko mučan za navijače crno-belih i bezidejan za igrače kao sinoć. Reakcija tima apsolutno nije postojala, pa je Petrićev tim poluvreme završio bez ijednog šuta upućenog u okvir gola rivala.

Tri izmene na poluvremenu i ulazak Meniga, Dijabatea i Fejse najavili su povratak domaćina u prepoznatljivu formaciju, ali se slika na terenu nije nimalo popravila, naprotiv. Izgubljenost momaka u crno-belim dresovima na svakom delu terena rezultirala je katastrofom kakvu Humska ne pamti u domaćim okvirima samostalne Srbije.

Dešavalo se u Evropi da Bešiktaš slavi 4:0 u Humskoj (u oktobru 2014.), Fejenord je pre nešto manje od godinu dana bacio “petardu” na stadionu Partizana (2:5), ali u Srbiji su samo Napredak, Voždovac i Javor uspevali da postignu tri. Mladost GAT je uspela da ode i korak dalje pošto je Ljubomir Fejsa skrivio penal u 54, a Maksimović ga iskoristio da bi tačku na istorijsku blamažu Partizana stavio Milić golom u 58. minutu.

- Jedini koji posle ovakve utakmice može da se kritikuje sam ja. Moja naivnost i dobrota su nas koštale večeras. Poklonili smo golove, ne znam da li se nekad ovako nešto desilo. Obrukali smo se, očigledno nismo spremni, a sigurno ima i do mog znanja - konstatovao je Gordan Petrić po završetku utakmice.


UBEDLjIVIJI SAMO HAJDUK 1976.

O RAZMERAMA blamaže koju su Novosađani priredili sinoć Partizanu dovoljno govori podatak da je kroz istoriju u Humskoj u ligi ubedljivije slavio samo splitski Hajduk. Splićani su tog 9.maja u 27.kolu prvenstva slavili 6:1, a utakmica je ostala upamćena po neverovatnoj podršci navijača ekipi i pored rezultatskog brodoloma. To večeras nije bio slučaj.

PARTIZAN - MLADOST GAT 0:4 (0:2)


STRELCI: Gal u 4, Dal Belo u 11, Maksimović u 54. iz penala, Milić u 58.minutu za Mladost. Stadion Partizana. Gledalaca: 2000. Sudija: Stanko Ostraćanin (Kraljevo) 7.

PARTIZAN: Popović 5 - Živković 5, Marković 5, Saničanin 5, Urošević 5 - Andrade 5 (od 46. Dijabate 5), Natho 5, Pantić 5 (od 46. Menig 5) - Baždar 5, Pavlović 5 (od 46. Fejsa 5 ), Rikardo 5.

MLADOST: Milojević 7 - Ilić 7, Ćosić 7,5, Hakman 7,5, Janković 7,5 - Maksimović 8, Denić 7,5 (od 84. Bjeloš -) - Gal 8,5 (od 78. Mandić -), Mituljikić 8 (od 84. Babić -), Dal Belo 8,5 (od 68. Marković -) - Milić 8 (od 78. Vidakov -)

Igrač utakmice: Kristijan Dal Belo (Mladost GAT).

BONUS VIDEO: PETRIĆ UTUČEN NAKON BOLNOG PORAZA: "Moja naivnost i dobrota su nas koštale"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!