KOGA SU NAPALI NAVIJAČI ZVEZDE? Ubadaju noževima, ime dobili po teroristima, braća sa Zagrepčanima...

Novosti online

06. 02. 2023. u 09:51

Glavna tema u medijima na Apeninima je akcija navijača Crvene zvezde, popularnih "delija", koji su izazvali haos kada su napali ultrase Rome.

КОГА СУ НАПАЛИ НАВИЈАЧИ ЗВЕЗДЕ? Убадају ножевима, име добили по терористима, браћа са Загрепчанима...

Printskrin: Gazeta

Na udaru se našla grupa "fedayn Roma" koja je ostala bez zastava posle opšteg ludila i tuče na ulicama.

Mnogi su osudili ovaj potez "delija", a jedna navijačka grupa Intera je otišla toliko daleko da je izdala saopštenje u kom se navodi da se ovakve stvari rešavaju dogovorenim tučama, "licem u lice", a ne iz zaseda.

Sve ovo je pomalo licemerno imajući u vidu koga su to "delije" napale. Grupa "fedayn Roma" dobro je poznata u svetu ultrasa, a nastala je davne 1970. godine kada je dobila ime po iranskoj terorističkoj grupi koja u prevodu znači "oni koji se žrtvuju" i na ovaj način je povezana sa teroristima.

Često se služe noževima, a njihovi napadi uključuju ubadanja u zadnjicu. Na taj način ponižavaju ostale navijače, a ne mogu biti optuženi za ubistvo.

Pre 16 godina poslali su čak 13 navijača Mančester junajteda u bolnicu sa ubodnim ranama, a 2008. su fana Liverpula Šona Koksa toliko prebili da je ovaj završio u komi. Iz kome se probudio, ali su ostale trajne posledice.

Bratski odnos ova grupa ima sa hrvatskim "bed blu bojsima", ali i navijačima Panatinaikosa.

Englezi su im često na udaru, pa su 1984. godine ušli u sukob sa navijačima Midlzbroa, a kasnije su, kao što smo naveli, njihov bes osetili i ultrasi Junajteda i Liverpula.

BONUS VIDEO: MAJSTOR I NA LEDU: Fuseni Dijabate prelepim pogotkom doneo prednost Partizanu u Kruševcu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri