KAD NA TRIBINE POHRLE I BABE, A SVE PONESU PO KILOGRAM KLOPE... Neverovatna scena, ovakvih 30.000 navijača na fudbalu se ne viđa svaki dan

Novosti online

26. 01. 2023. u 22:20

NAVIJAČI umeju da prirede spektakle, ali i probleme. Kada su se te dve stvari "pomešale" u Brazilu, nastala je neverovatna situacija.

КАД НА ТРИБИНЕ ПОХРЛЕ И БАБЕ, А СВЕ ПОНЕСУ ПО КИЛОГРАМ КЛОПЕ... Невероватна сцена, оваквих 30.000 навијача на фудбалу се не виђа сваки дан

Tviter / Atletiko Paranaense

Fudbalski klub Atletiko Paranaense kažnjen je od strane Sportskog suda brazilske savezne države Parane zbog incidenata na nedavnom derbiju protiv Kurićibe.

I ne čudi što su se problemi desili, jer je rivalstvo ovih klubova i najveće u Parani, ali kazna koja je usledila nije baš uobičajena.

Umesto standardnog rešenja o igranju iza zatvorenih vrata, bilo je dozvoljeno da na naredna dva meča Atletiko Paranensea dođu žene i deca do 12 godina starosti.

I, desilo se pravo malo čudo.

Ulaznice se nisu prodavale, već su zainteresovani trebalo da donesu po kilogram hrane  (ili približno toliko), i to hrane koja se ne kvari lako, recimo, konzerve.

A ne samo da su se ženska publika i mališani odazvali pozivu, nego su i bake i žene i mališani oba pola - došli u ogromnom broju.

Protiv Maringe, pobedi od 1:0 prisustvovalo je u subotu 37.197 ljudi, a u sredu, radnog dana, kada je bila očekivana drastično manja poseta, na tribinama je, tokom trijumfa nad Fozom od 3:1, bila 32.031 osoba.

Ne samo da su oni bodrili svoje ljubimce kao da su najvatreniji navijači tu, o čemu svedoče i snimci koji su pred vama...

... već se Atletiko Paranense svima njima zahvalio što je preko 60 tona hrane sakupljeno za siromašne i gladne:

- Imamo najbolje ženske navijače na svetu - ponosno su istakli u ovom brazilskom klubu.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

KLIMATSKE PROMENE I OTAPANJE LEDNIKA: Kako spasti skijališta od nestanka