VEZISTA PARTIZANA SVESTAN DA NIJE BIO NA OČEKIVANOM NIVOU Andrade: "Moje vreme tek dolazi"

M. Blažić

21. 01. 2023. u 20:51

STIGAO je u Partizan tokom letnjih priprema u Sloveniji kao "kapitalac", koji bi u veznom redu mogao da igra praktično na svakoj poziciji.

ВЕЗИСТА ПАРТИЗАНА СВЕСТАН ДА НИЈЕ БИО НА ОЧЕКИВАНОМ НИВОУ Андраде: Моје време тек долази

FOTO: FK Partizna

Belek, od specijalnog izveštača "Novosti"

Ali, tokom jeseni, zbog povrede i sporijeg navikavanja na novu sredinu Patrik Andrade je bio daleko od onoga što je bila zajednička želja njega i navijača crno-belih. Sa šest meseci iskustva u novoj sredini, internacionalac sa Zelenortskih Ostrva na pripremama u Turskoj deluje mnogo "lakši" i spremniji da pokaže kako mesto u timu godine Lige konferencija, iz vremena igranja za Karabag, nije predstavljalo slučajnost.

- Korak po korak i bićemo svežiji i spremniji. Ovo je proces koji mora da se prođe. Važno je da sam zdrav, nadam se da će tako i ostati. Mučilo me je koleno tokom jeseni, skoro dva meseca sam pauzirao. Željan sam napredovanja i spreman sam da tako bude - optimista je Rikardov zemljak, čija izdanja u crno-belom dresu sigurno predstavljaju idealnu smernicu.

Partije protiv Univerzitatee i Ahmata ukazuju na to da je Andrade mnogo opušteniji na terenu, u pozitivnom smislu.

- Nije lako promeniti sredinu i odmah se adaptirati na novu, bilo da je u pitanju život u drugom gradu ili novi klub, novi posao. To je proces, a u fudbalu nema mnogo vremena za čekanje i toga sam svestan. Osećam da sam uspeo da ga prebrodim. Radimo naporno kako bismo bili spremni za Šerif i ostvarili dobar rezultat. To nam je u fokusu i očekujem da budemo na željenom nivou u Evropi, kao što je to bilo jesenas u grupi. Svestan je vezista crno-belih težine puta kojim ide, kao i težine dresa.

- Fudbal je prelep, ali nije lak. Naravno da bih i ja voleo da budem ključni igrač, da budem ono što sam bio u Karabagu. Najbolje se snalazim u sredini, ali nemam problem da odigram bilo šta u veznom redu što je u službi tima.

Teški trenuci tokom jeseni, dok se tražio u novom klubu, bili su lakši uz prisustvo velikog prijatelja.

- Pričam sa Rikardom često, bodri me da izdržim, uverava da će sve doći na svoje mesto i da ću igrati na nivou koji se od mene očekuje i koji u krajnjoj liniji i ja priželjkujem.

Uz adaptaciju na teren, paralelno je teklo i upoznavanje sa potpuno drugačijom sredinom, kulturom.

- Beograd je sjajan grad, divni su ljudi. To je veoma važno u karijeri fudbalera kada je i na terenu i izvan njega sve onako kako želite.

Na kraju razgovora za "Novosti" vezista crno-belih je predstavio sebe u najkraćim crtama.

- Andrade je dobar, zanimljiv tip, spreman za šalu kada je to moguće i ozbiljan kada situacija tako zahteva. Želim da pomognem Partizanu da ostvari nešto značajno, da osvoji titulu i ukoliko bi to bilo sa mojim doprinosom bilo bi sjajno - zaključio je momak koji bi u drugom delu sezone trebalo da donese mnogo više Petrićevom timu. 

NAVIJAO ZA AFRIKANCE, DRAGO MU ZBOG MESIJA

VEZISTA Partizana je imao svoje favorite na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Kataru i na kraju je bio zadovoljan epilogom. - Navijao sam za Brazil i Argentinu, prvenstveno zbog odličnih igrača, ali pre svih sam navijao za afričke selekcije. Drago mi je zbog Mesija što je osvojio jedini trofej koji mu je nedostajao. Sada može mirne duše i da se penzioniše - kaže Andrade

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori