TRENER CRVENE ZVEZDE PRINUĐEN DA IMPROVIZUJE: Milojević ponovo traži golgetera

Z. Đorović

18. 01. 2023. u 20:08

LETNjA glavobolja prenela se i na zimu. Uglavnom je poslednjih godina Crvena zvezda grčevito tražila kvalitetnog špica pred početak sezone, ta potraga traje i sada dok se ekipa u Turskoj priprema za prolećni deo.

ТРЕНЕР ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ ПРИНУЂЕН ДА ИМПРОВИЗУЈЕ: Милојевић поново тражи голгетера

FOTO: FK Crvena zvezda

Koliko je problem aktuelan, jasno se uočilo na prvoj pripremnoj utakmici crveno-belih sa poljskom Lehijom (3:1). Iako je trener šampiona Miloš Milojević poveo čak 34 igrača, na ovom meču je igrao bez klasične devetke, pošto je iskusni Aleksandar Pešić bio pošteđen zbog lakše povrede.

Iz istih razloga nije bilo ni mlađanog Jovana Mijatovića, ali ovaj momak, uprkos velikom talentu, još daleko od statusa prvotimca. Ni dobri Ben više nije alternativa za najisturenijeg igrača, pošto je otišao u kiparski APOEL. Milojević je protiv Lehije bio prinuđen da improvizuje, pa je u prvom poluvremenu najviše isturio brzonogog Ibrahima Mustafu, ali se on nije najbolje snašao u toj ulozi. U drugom poluvrmenu Katai je preuzeo ulogu "devetke", što za njega nije strano, jer je i ranije igrao na poziciji golgetera u vanrednim situacijama.

- Odigrao je odlično, pokazao da imamo opciju s njim kao sa "lažnom devetkom" i brzim krilima. Hoćemo da probamo i sa dva špica, da zaigraju Katai i Pešić u tandemu - objasnio je Zvezdin trener.

Ipak, sigurno je da bi Milojeviću najviše prijalo da mu njegovi saradnici Marko Marin i Mitar Mrkela pronađu i dovedu jednog rasnog napadača, koji će uz Pešića biti pravi gol-igrač. To je do sada bio težak zadatak. Poslednja akvizicija, Francuz Kulibali, brže je otišao nego što je došao, pre toga se grešilo sa Dionijem, pa i Ohijem, iako je često tresao mreže protivničkih rivala.

Za Norvežanina je rečeno da se ne uklapa u Zvezdin sistem jer nije dovoljno tehnički i taktički obučen. Posle nekoliko "mućkova", od Marina i Mrkele se traži da angažuju centarfora od koga će biti prave koristi. Do tada, trener Milojević će morati da eksperimentiše sa špicevima. Verovatno će nešto novo pokušati i na susretu sa Nafčijem.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)