"DA TO NISAM URADIO, PREBIO BI ME": Legendarni Đenaro Gatuzo se bojao samo jednog čoveka

Novosti online

26. 12. 2022. u 21:13

IAKO ga nikad nije krasila tehnika Đenaro Gatuzo je sigurno u grupi među najzahvalnijih igrača koji su ikad igrali fudbal. Sve nedostatka je nadoknađivao neverovatnom borbenošću zbog čega su ga jako cenili svi njegovi treneri.

ДА ТО НИСАМ УРАДИО, ПРЕБИО БИ МЕ: Легендарни Ђенаро Гатузо се бојао само једног човека

Đenaro Gatuzo foto: EPA

Gatuzo je većinu svoje fudbalske karijere proveo u Milanu gde je stekao i svetsku slavu, ali je jedan deo karijere proveo igrajući za Glazgov rendžerse.

Svetski prvak sa Italijom je sada trener Valensije, a na "Ajbroks" je stigao početkom svoje karijere, zadržao se samo jednu sezonu pošto je prodat Salernitani za četiri milona funti nakon ocene Dika Advokata da nije dovoljno dobar za popularne "policajce".

Na odlazak u Glazgv naterao ga je jedini čovek kojeg se plašio u životu. Uradio je to radi novca, a Gatuzo se plašio batina.

- Nisam želeo da idem u Glazgov. Odigrao sam dve sezone u Seriji B i izborio sam Seriju A sa Peruđom, gde sam odigrao osam utakmica bez ugovora. Zatim sam igrao finale Eura do 19 godina s Italijom. Jednog dana dolazi moj otac i kaže mi da je predstavnik Glazgov rendžersa došao u grad i ponudio mi ugovor. Nisam želeo ići i to sam rekao ocu. Rekao mi je da je novac koji su nudili bio toliki da nije mogao ni napisati ukupnu cifru. Rekao mi je da je to četiri puta više od njegove ukupne zarade u životu.

- Kada sam ipak rekao ne, rekao je da će me prebiti ako to ne prihvatim, pa sam potpisao za Randžerse. Otišao sam u Glazgov i nisam poznavao nikoga i nisam znao dve reči na engleskom, ali nakon dve nedelje izgledao sam kao škotski igrač. Trenirao sam tri ili četiri puta dnevno, odlazio bih satima u teretanu. Znao sam da nemam sjajnu tehniku, ali sam se pripremao da mentalno uništim svog protivnika. Posvetio sam svoj život fudbalu - ispričao je legendarni fudbaler.

Tokom igračkih dana Gatuzo je između ostalog osvojio dve Lige šampiona sa Milanom te Svetskog prvenstvo sa Italijom. Kopačke je odmah zamenio trenerskim odelom. Vodio je niz klubova u Italiji poput Milana i Napolija, a trenutno je na klupi Valensije.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)