VEK FUDBALA: FK "Jedinstvo" iz Bijelog Polja sto godina postojanja obeležio i povratkom u Prvu crnogorsku ligu (FOTO)

M. SEKULOVIĆ

24. 12. 2022. u 22:36

U BIJELOM Polju je obeležen veliki jubilej, vek postojanja Fudbalskog kluba Jedinstvo.

ВЕК ФУДБАЛА: ФК Јединство из Бијелог Поља сто година постојања обележио и повратком у Прву црногорску лигу (ФОТО)

Opštins Bijelo Polje

-Upravo na tu stogodišnjicu vratili smo se u Prvu crnogorsku ligu, gde tradicijom i umećem i pripadamo. Nije potrebno znati previše o crnogorskom fudbalu, da bi spoznali veličinu ''Jedinstva''. U dogledno vreme nadamo se evropskim nastupima našeg Jedinstva. Zato, neka Jedinstvo traje i pobeđuje još ne 100, nego 1.000 godina, kao što traje milenijum i naša država Crna Gora - kazao je na svečanoj akademiji predsednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović.

On je bio domaćin legendama jugoslovoneskog crnogorskog fudbala, mnogim generacijama, sadašnjim prvotimcima i budućim asovima Jedinstva.

- "Jedinstv"u je mesto u vrhu naše fudbalske elite. Zaslužuje to naša bogata tradicija, naš grad, ali i ovi momci koji se časno i pošteno bore za boje svog kluba - u pozdravnoj reči na svečanoj akademiji kazao je predsednik FK "Jedinstvo", Nermin Bećirović, ističući da je 100 godina veliki i značajan period i za mnogo veće države, gradove i društva uopšte, a kamoli za bjelopoljski klub, Bijelo Polje i državu Crnu Goru.

On je rekao da bogata tradicija "Jedinstva" treba da služi na ponos svim Bjelopoljkama i Bjelopoljcima, zahvalivši se svima koji su utkali deo sebe u istoriju kluba, gde svakako spadaju generacije vernih navijača, ''ultrasa'' koji su svakodnevno uz svoje "Jedinstvo".

Na svečanosti povodom velikog jubileja prikazan je film ''100 godina ljubavi'', čiji su autori zaljubljenici u sport, novinari Boban Obradović i Slobodan Šebek. Pre toga, na na Gradskom stadionu položeni su venci na spomen ploču sa imenima fudbalera Jedinstva koji su izgubili živote u Drugom svetskom ratu, a u galeriji Centra za kulturu je otvorena izložba fotografija.

Okupljenima na svečanoj akademiji obratio se i predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević, ističući da je ovaj klub sinonim ne samom za sport u Bijelom Polju, već na celom severu Crne Gore.

-Čitav jedan vek, ispunjen velikim radom, borbom i emocijama prema fudbalu, rezultirao je stvaranjem kluba koji služi na čast svim građanima Bijelog Polja. Stogodišnja istorija kluba obeležena je uspesima, velikim pobedama i sjajnim igračima, koji su sa ponosom branili boje Jedinstva. Ta bogata istorija obavezuje sve strukture kluba da u narednom periodu još posvećenije rade na razvoju fudbala i kluba, kako bi Bijelo Polje u godinama koje dolaze imalo stabilnog prvoligaša. Ja iskreno verujem da će Jedinstvo u budućnosti biti još uspšenije nego što je bilo tokom prvih 100 godina postojanja, da će ovaj klub iznedriti i nove reprezentativce, sjajne igrače, a Fudbalski savez Crne Gore pružaće im nesebičnu podršku.


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona