"MIHA ŠUTNE I NARAVNO POGODI 90 STEPENI..." Miloš Šestić se prisetio anegdote iz šampionskih dana Vojvodine: "Voleo sam ga kao sina"

S. B.

21. 12. 2022. u 20:15

SEĆANjE na Sinišu Mihajlovića brižno čuva i jednako tako deli sa poklonicima fudbala, takođe, legendarni Miloš Šestić, kapiten druge šampionske generacije Vojvodine iz sezone 1988/1989. godine.

МИХА ШУТНЕ И НАРАВНО ПОГОДИ 90 СТЕПЕНИ... Милош Шестић се присетио анегдоте из шампионских дана Војводине: Волео сам га као сина

FOTO: M. Vukadinović

U to vreme, Šele je osnovano, zbog igračkog znanja i umeća na terenu, bio mnogo poštovan i predstavljao autoritet saigračima, ali sa Mihom je imao poseban odnos.

- Upoznao sam ga, sećam se veoma dobro, kada je imao 18 godina. Teško mi je sada. Voleo sam ga kao sina. Ne znam ko ga nije voleo. Ovo je tragedija, njegova smrt me je teško pogodila, kao i sve redom. Bio je izuzetan igrač, ali da ne pričamo o tome, jer se sve zna. Pre svega, bio je izuzetan čovek, uvek spreman da pomogne, učini, izađe u susret... - priča Šestić.

Popularni Šele ističe da se seća brojnih anegdota vezanih za Sinišu u sezoni kada su Novosađani kreirali pohod na titulu šampiona Jugoslavije. Izdvaja jednu, njemu posebno dragu, koju je, kako kaže, Miha kasnije potvrđivao tokom igračke karijere na terenu.

- Reč je, naravno, o slobodnim udarcima. Bila je to jedna od utakmica u uvertiri prvenstva. Nameštao sam loptu da izvedem "slobodnjak", a Miha mi prilazi i kaže, "Deda, kako me je tada iz milošte oslovljavao, pusti da ja šutiram". Rekao sam mu, "Beži odavde mali" i oterao ga. Isto tako, u sledećoj situaciji drugi put, pa treći put... i na kraju sam mu rekao, "Ajde, izvoli, da te vidim". Miha šutne i, naravno, pogodi u 90 stepeni. Rekao sam mu posle, od sada ti šutiraš - ispričao je Šestić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove