HRVATSKA ČUPA KOSU: Bivši reprezentativac priznao da više ne ide u katoličku crkvu zbog pedofilije

Novosti online

12. 10. 2022. u 15:45

HRVATSKA se ovih dana suočava s jednim svedočanstvom koje tamošnjoj javnosti nije baš najdraže.

ХРВАТСКА ЧУПА КОСУ: Бивши репрезентативац признао да више не иде у католичку цркву због педофилије

FOTO: EPA

Svedočastvo je, zapravo, kratak intervju koji je bivši fudbalski reprezentativac Hrvatske, Tomislav Dujmović, dao za rusku "Meč TV".


Ovaj 41-godišnjak iz Zagreba je 19 puta nosio dres "vatrenih", od 2009. do 2012, a poslednji reprezentativni meč mu je bio protiv Republike Irske, na EURO 2012.


Bivši defanzivni vezni igrač zagrebačkog Dinama dobar deo karijere je proveo i u Rusiji, jer je od 2006. do 2013. nastupao za Amkar, Lokomotivu i Dinamo iz Moskve, pa je zato bio zanimljiv sagovornik pomenutoj ruskoj TV stanici.
Jedno od pitanja bilo je podsećanje na njegovu davnu izjavu da je "u školi bio u verujućem odeljenju" pa je Ruse zanimalo šta to tačno znači.


Nisu ni slutili šta će sve Duković da kaže u narednih minut, dva.


A rekao je najpre ovo:


- Mi smo svi imali te časove, od 7. do 14. godine. To vam je kao matematika ili književnost. Na tim časovima su nam govorili kako smo mi katolici, govorili su nam o Bogu, o deset zapovesti koje ne bi smeli da prekršimo. Nije bilo ništa preterano religiozno, nisu nam baš kao deci punili glavu time - započeo je bivši hrvatski reprezentativac, pa onda iznenadio sagovornike iz Rusije:


- Što se mene lično tiče, ja sam jedno vreme odlazio u (katoličku) crkvu, ali sam prestao. Pojavilo se nekoliko skandala u Hrvatskoj, vezanih za pedofile koji su radili u hramovima, a i neki skandali sa sveštenicima koji su ukrali određene svote novca. Ljude to odvraća od crkve, mnogi tamo više i ne idu. Zato što crkveni velikodostojnici jedno kažu, drugo rade. Licimerje... Nedavno je i objavljena jedna anketa u kojoj se pokazalo da se u Hrvatskoj sada manje ide u crkve, iako ljudi sebe i dalje smatraju verujućim - istakao je Dujmović.


Za sada je "Meč TV" objavio samo ovaj deo intervjua, najavivši ostatak za "skorije vreme".

Bonus video: Crnogorske olimpijske igre - takmičenje u lenjosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)