NEĆE DA IGRAJU PROTIV LAŽNE DRŽAVE KOSOVO: Nisu ih priznali, a sada su spremni za najteže sankcije

Novosti online

11. 10. 2022. u 08:18

KUGLICE na žrebu u Frankfurtu su u istu grupu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo spojile Rumuniju i lažnu državu Kosovo. I tu nastaje veliki problem.

НЕЋЕ ДА ИГРАЈУ ПРОТИВ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ КОСОВО: Нису их признали, а сада су спремни за најтеже санкције

Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Naime, selekcija našeg severnog suseda nije priznala južnu srpsku pokrajinu, tamošnje medije je zanimalo šta će se desiti sa tom utakmicom. Pominje se da će Rumuni izgubiti službenim rezultatom - 0:3, kako bi izbegli susret sa "nezvanim" gostom.

Oglasilili su se i iz Fudbalskog saveza Rumunije:

- S obzirom na to da su Rumunija i tzv. Kosovo u istoj grupi, a imajući u vidu geopolitičku situaciju, FS Rumunije će voditi dijalog sa Vladom Rumunije oko uslova utakmice u kojoj će naša zemlja dočekati tzv. Kosovo - rekli su iz rumunskog saveza za portal "GSP."

Za razliku od fudbalskih zvaničnika, političari imaju drugi stav. Nekadašnji ministar spoljnih poslova Rumunije Teodor Maleškanu gostovao je u jednom programu uživo i tom prilikom je poručio da meč ne bi trebalo da se igra.

Foto: EPA

Tekst potpisa

- Tzv. Kosovo ne priznaje jedan broj država, uključujući i nas. Mi nikada nismo priznali njihovu nezavisnost. Normalno, naš FS bi trebalo da razgovara sa drugim državama koje imaju isti stav kao Rumunija i da dođe do metode koja ne bi trebalo da uništi ceo sistem, ali da se poštuju stvari koje su veoma jasne iz ugla Rumunije. Zato bih dodao da će FS Rumunije morati da pronađe neka rešenja. Ako ne, ono što možemo da uradimo je da izgubimo službenim rezultatom 3:0. - rekao je Maleškanu.

Inače, Rumunije je žrebana u grupi I sa Švajcarskom, Izraelom, Belorusijom, Andorom i tzv. Kosovom.

A nedavno su i detalji sa meča Rumunije i BiH obišli ceo svet. Naime, rumunska publika se našalila sa gostujućim navijačima skandirajući im "Srbija! Srbija!", a "BH fanatikosi" su krenuli da kidišu ka domaćim pristalicama. Leteli su razni predmeti ka Rumunima, zatrčavali su se bosanski huligani na ogradu, ali im ni domaćini na stadionu u Bukureštu nisu ostali dužni...Očigledno da su Rumuni privrženi Srbima, više nego bilo kojoj državi u okruženju.

BONUS VIDEO: Predstavljamo stadione za SP 2022: Al-Tumama, nagrađeni projekat

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?