KAKO HRVATI VIDE SRBIJU: "Orlovi" nikada moćniji, ali su šampioni sveta u saplitanju nogu i rušenju atmosfere

Novosti online

30. 09. 2022. u 08:30

SRBIJA je apsolutni hit u evropskom fudbalu, a nadamo se da će tako biti i u svetskom kada krene šampionat u Kataru.

КАКО ХРВАТИ ВИДЕ СРБИЈУ: Орлови никада моћнији, али су шампиони света у саплитању ногу и рушењу атмосфере

FOTO: FSS

Piksijevi učenici igraju kao u transu, još uvek se nije zaboravila partija u Portugaliji kada su uništili Kristijana Ronalda i drugove, "orlovi" su držali čas fudbala Švedskoj i Norveškoj.

Euforija je zavladala u Srbiji, ali i van naših granica, svi punim ustima pričaju o Aleksandru Mitroviću i Dušanu Vlahoviću, pa tako i komšije Hrvati, koji se pored njihovog uspeha kao i obično bave Srbijom.

Tamošnji portal "Indeks" je sastavio opširnu analizu o "orlovima" pod naslovom "Koja je tajna moćne Srbije?"

- Hrvatska nije jedina reprezentacija iz regiona koja se redefinisala u poslednjih godinu i po dana. Srbija će u Kataru igrati svoje prvo veliko takmičenje nakon 2018. godine i petog u nizu propuštenog Evra, a u Ligi nacija je u vrlo teškoj grupi uspela da izbori plasman u elitu. Bitnije je od toga da njeni najbolji igrači razvaljuju širom Evrope. Srbi imaju napad kakav ima još samo nekoliko reprezentacija na svetu, a kad se uzme u obzir stanje kičme ekipe, može se reći da nikad nisu bili ovoliko dobri i opasni - počinje autor teksta sa portala "Indeks".

"Orlovi" posle trijumfa u Oslu, Foto FSS 

 

Hrvati ističu da Srbija nikada kao samostalna država nije igrala na Evropskom prvenstvu, ali da ih je Piksi preporodio.

- Zapravo, Srbija nikad u periodu otkako je prestala nastupati pod imenom Jugoslavija nije imala ovakav niz rezultata. Od početka 2021. godine je odigrala 14 zvaničnih utakmica. Poražena je samo kod kuće od Norveške, remizirala je s Portugalom, Irskom i Slovenijom, a 11 puta je pobedila. Glavna snaga Srbije je u napadu. Po talentu, raznovrsnosti i formi, danas ne postoji mnogo reprezentacija koje su bolje u tom delu ekipe. Najveći dragulj među njima je Dušan Vlahović. On je hibridna verzija stare 'devetke', koja se uvek nađe na pravom mestu, a istovremeno je i pokretljiv i koristan kao igrač koji povezuje linije. Već sad je neverovatan igrač.

Aleksandar Mitrović je dobio posebne pohvale od komšija.

- Vlahovićev partner u napadu je čovek koji poslednjih godinu i po dana ne može da prestane da postiže golove. Sjajan je u igri glavom, a trenutno je daleko najdominantniji napadač Premijer lige u duelima. A duša srpske reprezentacije je Dušan Tadić. On je onaj ko najčešće pravi ključnu razliku na terenu. Katar mu je verovatno poslednja šansa da napravi nešto veliko u reprezentativnoj karijeri i u tome će možda videti motiv više.

FOTO: FSS

 

Međutim, na kraju su Hrvati morali da pecnu Srbiju, pronašli su navodno slabu tačku "orlova".

- Srbi su svetski prvaci u tome da sami sebi sapliću noge i iznutra se uruše u najgorem mogućem trenutku i pod najčudnijim okolnostima. Drugi je što nisu imali mnogo sreće kod žreba. Kao i kod svih ostalih reprezentacija koje ne pripadaju samoj eliti, ključan će biti žreb u eventualnoj nokaut fazi. Srbi su i pre dolazili na velika takmičenja s velikim očekivanjima, ali nisu imali ovoliko aduta na koje se mogu osloniti i objektivnih pokazatelja zašto bi konačno mogli do rezultata. Srbija nikad nije bila ovako opasna - zaključak je portala "Indeks".

BONUS VIDEO: Najgrublje lige na svetu: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TRANSFER BOMBA U ITALIJI?! Roma zainteresovana za napadača Juventusa