UHAPŠEN MATIAS POGBA: Optužen je zvanično da je iznudio novac od svog brata

Novosti online

18. 09. 2022. u 09:09

Matias Pogba je optužen i određen mu je pritvor zajedno sa još četvoricom saučesnika zbog sumnji je da je iznudio novac od svog brata, igrača Juventusa Pola Pogbe, javili su francuski mediji.

УХАПШЕН МАТИАС ПОГБА: Оптужен је званично да је изнудио новац од свог брата

Foto: Profimedia

Prema navodima "AMC Sporta", protiv Matiasa i pomenute grupe je u subotu u Parizu i zvanično podignuta optužnica za iznudu i kriminalno udruživanje odlukom tužilaštva.

Optužnicom je obuhvaćeno petoro lica, starosti od 27 do 36 godina, u grupi je i Matias Pogba.

- Uložićemo žalbu na ovu odluku - oručio je advokat Matiasa Pogbe, Jasin Buzru.

- Moj klijent nema veze sa kriminalnom organizacijom, ne razumemo odluku koju je doneo sud da ga zadrži u pritvoru, posebno što ima alibi za veče kada se desila navodna otmica.

Otmica o kojoj je reč se, prema navodima istrage, dogodila 20. marta ove godine kada je pomenuta grupa kriminalaca upala u stan Matiasa Pogbe u Parizu, držala ga kao taoca i tražila novac od njegovog brata koji je u to vreme bio u Torinu.

Pol Pogba je deo novca, u pitanju je suma od 100.000 evra, isplatio otmičarima, kako se njegovom bratu ne bi nešto dogodilo. Međutim, kako se istraga odmotavala i dala prve rezultate, sumnja je pala na Matiasa da je on zapravo bio glavni glumac u režiranoj otmici kako bi se iznudio novac od poznatog fudbalera.

Na informativnom razgovoru Pol Pogba je policiji rekao kako veruje da je njegov brat bio pod prinudom kada je snimio video u kojem je rekao da će "otkriti sve tajne o svom bratu", koji je i poslužio otmičarima kao najjači adut da iznude novac.

Pojedini francuski mediji, bliski izvorima istrage, preneli su da je Matias policiji potvrdio da je taj video snimio svojom voljom i da nije bio prinuđen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MILOJEVIĆ PRED DERBI: Stvorila se slika da kad neko uzme titulu, a ne pobedi derbi, nije bolji