LUDO VEČE U LIGI ŠAMPIONA: Vlahović u senci Poljaka, Juventus razočarao, Holand presudio bivšem klubu, PSŽ umalo kiksnuo od dželata Zvezde

Novosti online

14. 09. 2022. u 22:59

VEČERAŠNjIM utakmicama koje su donele pregršt uzbuđenja kompletirano je drugo kolo Lige šampiona.

ЛУДО ВЕЧЕ У ЛИГИ ШАМПИОНА: Влаховић у сенци Пољака, Јувентус разочарао, Холанд пресудио бившем клубу, ПСЖ умало кикснуо од џелата Звезде

FOTO: EPA

Najzanimljiviji susret, barem ljubiteljima fudbala u Srbiji bio je verovatno meč između Juventusa i Benfike, koji je završen porazom bivšeg šampiona Serije A rezultatom 2:1

"Stara dama" za koju nastupaju Dušan Vlahović i Filip Kostić savršeno je otvorila meč, i već u 4. minutu Arkadijuš Milik je smestio loptu u mrežu glavom, nakon dobrog centaršuta iz slobodnog udaraca Paredeša.

Već 6 minuta kasnije moglo je biti 2:0, ali je malo nedostajalo da Filip Kostić sa svega nekoliko metara udaljenosti postigne prvenac u Torinu.

Benfika je uspela da konsoliduje svoje redove, i u 40. minutu stigne do izjednačenja, nakon što su Portugalci dobili penal koji je realizovao Žoao Mario.

A veliki preokret kompletirao je bivši igrač Ajaksa, David Nereš, koji je iz odbitka matirao golmana Perina.

Dušan Vlahović bio je neprimetan, i još jednom ostao u senci Arkadijuša Milika u formaciji sa dva špica koju forsira Masimilijano Alegri.

FOTO: AP/Tanjug

Pored ovog, delovalo je da će se ove večeri dogoditi i veliko iznenađenje u Engleskoj, gde je Mančester siti neočekivanio bio na pragu kiksa protiv Borusije iz Dortmunda.

Gol ostrvskom šampionu dao je upravo Englez u redovima nemačkog tima, supertalentovani Žud Belingem. On je promenio let lopte nakon šuta Rojsa i savladao Edersona, izazvavši pravi delirijum iza njegovog gola gde su bile smeštene pristalice koje su doputovale iz rurske oblasti.

Crno-žuti su se branili grčevito u nastavku, bez želje da ugroze gol građana. A na kaznu za hazarderski fudbal čekalo se sve do 80. minuta kada je, na današnjem meču desni bek, Džon Stouns poslao strahovit projektil i vratio nadu svom timu.

Samo 4 minuta kasnije, Erling Holand je postigao gol protiv bivšeg kluba koji ga ja lansirao u fudbalske visine. Čudesni Norvežanin u stilu svog idola Zlatana Ibrahimovića doneo je pobedu novom timu. On nije želeo da pokaže emocije nakon postizanja pogotka, iz poštovanja prema svojoj Borusiji i strastvenim navijačima čiji je heroj dugo vremena bio.

Aktuelni šampion Evrope, Real Madrid dobrano se namučio protiv bedema Lajpciga. "Kraljevići" su uspeli da ga probiju tek u 80 minutu, kada je Valverde prelepo plasirao loptu i doneo prednost Madriđanima. 

A "šlag na tortu", bio je gol Marka Asensija iz sudijske nadokade, koji je nakon asistencije Tonija Krosa postavio konačnih 2:0. 

Zanimljivo je bilo i u Izraelu, gde je domaći Makabi, tim koji će ostati u lošem sećanju crveno-bele strane Beograda pružio ozbiljan otpor moćnom PSŽ-u.

Francuski finansijski gigant se mučio sve to 69 minuta, kada je Mesi doneo prednost timu sa "Parka prinčeva".

A konačnih 3:1 postavio je Kilijan Mbape na asistenciju Marka Veratija i ugasio uzavrelu atmosferu u Haifi.

Rezultati i strelci:

Grupa A: Rendžers - Napoli 0:3 (Politano 67, Raspadori 85, Ndombele 90+1).

Tabela: Napoli 6, Liverpul 3, Ajaks 3, Rendžers 0.,

Grupa E: Milan - Dinamo 3:1 (Žiru 45. penal, Salemakres 47, Pobega 77 - Oršić 56), Čelsi - Salcburg 1:1 ((Sterling 48 - Okafor 75).

Tabela: Milan 4, Dinamo 3, Salcburg 2, Čelsi 1.

Grupa F: Šahtjor - Seltik 1:1(Mudrik 29 - Hatate 11), Real Madrid - Lajpcig 2:0

(Velverde 80, Asensio 90+2).

Tabela: Real Madrid 6, Šahtjor 4, Seltik 1, Lajpcig 0.

Grupa G: Mančester Siti - Borusija Dortmund 2:1 (Stouns 80, Haland 84 - Belingem 56), Kopenhagen - Sevilja 0:0.

Tabela: Mančester Siti 6, Borusija Dortmund 3, Kopenhagen 1, Sevilja 1.

Grupa H: Makabi Haifa - PSŽ 1:3 (Šeri 24 - Mesi 37, Mbape 69, Nejmar 88), Juventus - Benfika 1:2 (Milik 4 - Žoao Mario 43, Neres 55).

Tabela: PSŽ 6, Benfika 6, Juventus 0, Makabi 0.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE TUŽAN DAN ZA MENE, SEVILJA JE MOJA LJUBAV Legenda tima odlazi na kraju sezone, od kluba ovo nije očekivao