ZVEZDA PREDSTAVILA NOVOG TRENERA: Milojević zahvalio Stankoviću - "Poziv crveno-belih je čast"

Novosti online

27. 08. 2022. u 14:21 >> 14:21

FUDBALSKI klub Crvena zvezda predstavio je novog trenera Miloša Milojevića.

ЗВЕЗДА ПРЕДСТАВИЛА НОВОГ ТРЕНЕРА: Милојевић захвалио Станковићу - Позив црвено-белих је част

FOTO: FK Crvena zvezda

Naslednika Dejana Stankovića predstavio je medijima i sportskoj javnosti generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

- Nismo imali dilemu kada smo shvatili da je ostavka Stankovića neopoziva, kontaktirali smo Miloša Milojevića koga smo pripremali da preuzme tim kada za to dođe vreme. On je dete kluba, radio je u stručnom štabu Dejana Stankovića. Bitno je da imamo kontinuitet, njemu će najmanje vremena trebati da se navikne na zahteve velikog kluba kakav je Zvezda. Mlad je trener, baš onakav kakav je potreban Zvezdi. Krajem septembra puni 40 godina, a već 10 godina radi kao trener. Spremao je on sebe za ovaj izazov. Kada smo ga pozvali rekao je dolazim, uhvatio prvi avion i došao. Ne sumnjam da ćemo nastaviti sa uspesima. Ciljevi su Milošu jasni, prihvatio je to. Nadam se da ćemo u teškoj grupi, koja liči na gurpnu fazu Lige šampiona, ostvariti dobre rezultate i učiniti ponosnim navijače, poručio je Terzić.

Ugovor je potpisan na godinu plus godinu dana, a u slučaju da Crvena zvezda osvoji titulu ugovor će automatski biti produžen, Terzić je istakao da Miloša Milojevića vidi kao dugoročno rešenje za klupu Zvezde.

Odmah potom reč je dobio novi šef stručnog štaba Zvezde

- Hvala rukovodstvu i svima koji su verovali u mene. Želim da se zahvalim i Dejanu Stankoviću koji je učinio tri jako bitne stvari za mene, naravno učinio ih je mnogo više, ali ove želim da naglasim. Prva je ta da me je doveo u stručni štab i predstavio srpskoj javnosti, zatim je ljudski razumeo da hoću da budem glavni trener i na kraju sada kad je on podržao rukovodstvo da me pozovu i bio uključen u moj dolazak. Ne umanjujem sav dobar posao koji je uradio, jer mi je ostavio sjajnu grupu i želim mu sve najbolje na ljudskom i profesionalnom planu , rekao je Milojević i dodao:  

- Za mene je poziv Zvezde čast. Ponosan sam što sam ovde i znam kakva je odgovornost. Trenutak ne mogu da biram, takav je kakav je, neki kažu da je težak, ali imamo plus sedam u odnosu na večitog rivala i utakmicu sa Javorom večeras od 20 časova i 30 minuta, a potom i derbi u sredu. Idemo korak po korak, ali svestan sam kakva je odgovornost i koje su obaveze. Probaćemo da se takmičimo sa svima i da dominiramo u ligi kao što jesmo. Što se tiče grupne faze Lige Evrope, kao što je rekao i naš generalni direktor Zvezdan Terzić, liči na grupu Lige šampiona, a mi smo hteli da budemo tamo. Tako da, Zvezda ne sme da ustupi nijedan korak, kakva god da je grupa. Nije lako, ali znam sebe i znam da ništa u životu nisam postizao lako, tako da verujem da će biti teške utakmice na svim frontovima. Poznajem ekipu, verujem im, siguran sam u dobru saradnju, a da sumnjam u kvalitet ne bih sedeo ovde. Verujem i u dobru saradnju sa medijima, takođe.

Istakao je da mu je kod saradnika bitno prvobitno da su dobri ljudi.

-  Što se pomoćnika tiče, radimo na tome, radimo na dva imena. Milijaš ostaje u stručnom štabu, tražimo prvog pomoćnika, kondicionog i trenera golmana. Trebaju nam stručnjaci i ljudi koji shvataju obavezu i odgovornost rada u Zvezdi, ali ključno je da budu dobre osobe. 

Kratko se dotakao i pojačanja.

- Kada je reč o pojačanjima, moram da sačekam malo, jer je fokus na utakmici protiv Javora. Naravno, razgovarao sam sa sportskim sektorom, skautima, sportskim direktorom i radimo na tim pitanjima. Ne volim da donosim odluke u panici, igračkim kadrom sam prezadovoljan, ali postoji prostor za napredak. Igrači moraju da shvate da je novi početak težak i da mi pokažu da više žele da igraju nego što ja želim da im dam šansu. Zadovoljan sam timom, ali videću kroz razgovore sa sportskim direktorom da usaglasimo sve neophodno u najskorijem roku. Nemamo puno vremena, ali nekad je bolje i da se ne reaguje prebrzo i ostane miran, nego da se donose ishitrene odluke. Što se Ohija tiče, on je tu, svi koji su tu, računam na njih. Ako dođe ponuda koju klub ne može da odbije, to je već stvar kluba, rekao je Milojević.

BONUS VIDEO: Moćna koreografija „delija“ pred Rendžers

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NOVI ŠOK U RIMU! Novak Đoković nije jedini, kući neočekivano ide i šampion mastersa iz Madrida (VIDEO)