HAOS U HRVATSKOJ: Devojka napadnuta jer je nosila Partizanov dres

Novosti online

26. 08. 2022. u 15:20

DEVETNAESTOGODIŠNjOJ devojci srpske nacionalnosti u Bariloviću, kod Karlovca, nasilnik je pretio pištoljem jer je nosila dres Partizana.

ХАОС У ХРВАТСКОЈ: Девојка нападнута јер је носила Партизанов дрес

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Policija nije izvestila o ovom incidentu koji se desio u utorak, 23. avgusta.

Otac T. D. i njegova ćerka S. D., koja je nedavno maturirala u jednoj od karlovačkih srednjih škola, seli su u kafić u centru ovog mesta, udaljenog od Karlovca petnaestak kilometara. Devojka je na sebi imala crno-beli dres beogradskog Partizana s grbom.

Njima nepoznati čovek prišao je i upitao oca i kćerku otkuda su i zašto devojka nosi Partizanov dres. Na njihov odgovor da su iz obližnje Perjasice, ustanovio je da su tamo "svi bili protiv Hrvatske i u četnicima" i da ih "kao Srbe sve treba poubijati". Izvukao je pištolj i počeo da preti da će ih ubiti.

Jedan od posetilaca ugostiteljskog objekta pokušavao je da ga umiri i oduzme mu pištolj. Molio ga je da prestane, ali mu to nije pošlo za rukom. Otac i kćer su ipak nepovređeni napustili kafić, a slučaj je prijavljen policiji. Dugoreška policija je stigla u Krnjak, gde su njih dvoje u međuvremenu otišli kod rodbine i uzela izjavu od devojke koja je detaljno opisala čitav događaj.

Policijska uprava u Karlovcu nije izdala nikakvo saopštenje u okviru redovnog obaveštavanja javnosti o kršenjima javnog reda i kaznenim delima. U njihovom biltenu za 24. avgust stoji ovako: "U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su četiri krivična dela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nesreća s teško povređenom osobom." 

Policijska uprava nije pojasnila da li ovaj slučaj spada u jedno od četiri krivična dela ili prekršaj narušavanja javnog reda i mira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!