ANDRADE ZA KOMANDAMA: "Srećan sam zbog prvog gola i nadam se da će ih biti više u budućnosti"

M. BLAŽIĆ

20. 08. 2022. u 09:00

POKRENUO se "valjak", a za njegovim komandama se u četvrtak uveče našao momak koji je po dolasku ovog leta projektovan upravo za tu ulogu.

АНДРАДЕ ЗА КОМАНДАМА: Срећан сам због првог гола и надам се да ће их бити више у будућности

FOTO: FK Partizan

Najavio je Andrade tokom pripremnog perioda da bi trebalo da bude igrač oko koga se sve vrti na terenu, ali je nekako potpuno utihnuo kada se lopta početkom jula zakotrljala u zvaničnim utakmicama.

Gol i asistencija protiv Hamruna (4:1) su samo deo onoga što je internacionalac sa Zelenortskih Ostrva tokom 90 minuta uradio za ekipu podigavši na taj način značajno nivo sopstvenog, ali i samopouzdanja celog tima. U danu posle trijumfa kojim je praktično potpisana jesen na evropskoj sceni Andrade je zadovoljno konstatovao da se stvari u Humskoj konačno kreću u željenom smeru.

- Zaista sam srećan zbog prvog gola i iskreno se nadam da će ih biti više u budućnosti. Kada postignete gol i tim pobedi, onda ste jednostavno i poletniji. Mnogo mi znači što mi je porodica u Beogradu sa mnom, ali ipak ovaj prvi gol posvećujem mom timu i saigračima, jer su oni to zaslužili - jasan je junak prve evropske pobede crno-belih ovog leta.

Po njegovim rečima privikavanje na novu sredinu definitivno nije bio jedan od problema sa kojima se susreo po dolasku u Partizan.

- Iskreno, adaptirao sam se odmah. Nedostajala mi je porodica, ali su i oni sada tu. Sa Rikardom provodim dosta vremena, pokazao mi je mnoga mesta u Beogradu i zaista mogu reći da mi se grad dopada.

Serija od pet utakmica bez pobede je prekinuta minimalcem ostvarenim u Novom Sadu u poslednjim trenucima, a pobeda nad Maltežanima bi mogla da predstavlja značajan vetar u leđa.

- Nismo startovali dobro. Imamo dobar tim i igrače i predano radimo. Sada smo se restartovali i siguran sam da vrednim radom možemo biti na pravom putu. Što se mene lično tiče, ja se iz dana u dan osećam sve bolje. Kada pobeđujete, ceo tim ima više samopouzdanja, pa tako i ja. Što se tiče formacije i moje pozicije, uvek ću igrati tamo gde me trener najbolje vidi.

Jasno je da je najveći deo posla na putu ka grupnoj fazi Lige konferencije obavljen u prvih 90 minuta, međutim, oprez je reč koja logično i dalje postoji u svlačionici Partizana.

- Rezultat je dobar, ali opuštanja nema! Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za put i damo sve od sebe da pobedimo i obezbedimo prolaz u grupnu fazu Lige konferencija - zaključio je Andrade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)