EUFORIJA U ENGLESKOJ ZBOG FINALA EP: Pomama za dresovima ženske fudbalske reprezentacije

O. M.

28. 07. 2022. u 20:30

NEMAČKA deveti put ili prvenac za Engleskinje? U nedelju će Vembli ugostiti finalistkinje Evropskog prvenstva u fudbalu za žene, a u kolevci fudbala vlada prava ludnica i pomama za dresovima popularnih "lavica".

ЕУФОРИЈА У ЕНГЛЕСКОЈ ЗБОГ ФИНАЛА ЕП: Помама за дресовима женске фудбалске репрезентације

FOTO: EPA

Nemačka je propustila zlato na ženskom Evru samo četiri puta. Na prva dva izdanja turnira nije ni učestvovala, a kasnije je zauzela jedno četvrto mesto - 1993, nakon šokantnog poraza od potonjeg šampiona Danske u polufinalu - slično kao i 1992. na muškom Evru, da bi na prošlom šampionatu, odigranom 2017. godine u Holandiji, stala u četvrtfinalu, opet ih porazila Danska.

Engleskinje, kojima su do sada najveći uspesi dva finala, se nadaju da mogu da ponove podvig Holanđanki, koje su iskoristile prednost domaćeg terena i okitile se titulom šampionki Starog kontinenta. 

Poznato je koliko su Englezi skloni euforiji, što je i razumljivo imajući u vidu da više od pola veka čekaju reprezentativni trofej u seniorkoj konkurenciji (od muškog Mundijala 1966 kad su takođe bili domaćini), a to se najbolje vidi po činjenici da od četvrtka nije moguće doći do dresa ženske reprezentacije Engleske ni u veb-šopovima zvaničnih distributera, niti u prodavnicama širom Ujedinjenog kraljevstva. Preostalo je još samo nekoliko XS brojeva dresova čija cena je 75 funti. 

FA je narućio tri puta veći kontigent deresova neog obično, ali očigledno ni to nije bilo dovoljno.

Najprodavaniji su dresovi kapitenke lavica i zvezde Arsenala Lee Vilijamson, njene saigračice i najboljeg strelca Evra Bet Mid i zvezde MAnčester sitija Lorin Hemp.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri