PARTIZAN PROTIV LEGIJE STRANACA: Rival crno-belih na evro-sceni ima prednost u vidu "nehumanih uslova", ali...

V. N.

27. 07. 2022. u 22:49

KADA je izbegnut par Fenerbahče - Dinamo Kijev, pred Partizanom su bile dve opcije.

ПАРТИЗАН ПРОТИВ ЛЕГИЈЕ СТРАНАЦА: Ривал црно-белих на евро-сцени има предност у виду нехуманих услова, али...

FOTO: M. Vukadinović

Midtjiland ili AEK Larnaka u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Posle drame i penala, odlučeno je da će to biti Kiprani, koji su izgubili na domaćem terenu od danskog predstavnika u kvalifikacijama za LŠ i samim tim ispali u "niži razred" evropskog loptanja.

AEK, kao i većina ekipa sa tog podneblja, može da se podvede u folder "legije stranaca".

Igrači iz Španije, Srbije, BiH, Hrvatske, uz ponekog "domaćina", predstavljaće prvu prepreku Partizanu na putu ka evropskoj jeseni. Prvi meč na programu je idućeg četvrtka na Kipru, zatim sledi revanš u Humskoj sedam dana kasnije. Još jedna prednost, ako se uzme u obzir to da se uslovi na Mediteranu često graniče i sa nehumanim zbog vlažnosti vazduha i visoke temperature.

Ukoliko Partizan u avionu za Beograd ponese pozitivan ili prihvatljiv rezultat, sleduje mu prilika da na domaćem terenu obezbedi sigurno mesto u Ligi konferencija. AEK sa ligaškim obavezama počinje tek krajem avgusta, mada mu nije falilo takmičarskog tonusa u dvomeču sa favorizovanim Midtjilandom, koji je sreću pronašao tek na ruletu.

Ukoliko "parni valjak" uspe da krene da vozi punom parom, kao prošle godine u ovo vreme, Kiprani bi vrlo lako mogli da budu arhivirani. Pod uslovom da se to desi, Partizan će u plej-ofu za Ligu Evrope, prema današnjim projekcijama, moći da se sastane sa jednom od šest ekipa - Gent (Belgija), Austrija Beč, Harts (Škotska), Sivas (Turska), Dnjepar (Ukrajina) i Silkeborg (Danska).

Najpoželjniji svakako bi bili Danci i Škoti, dok je Gent stari znalac i protivnik sa kojim je Partizan prošle sezone igrao u grupnoj fazi LK (0:1, 1:1).

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)