NEMANJA MATIĆ OPLEO PO NATO! Srpski fudbaler očitao lekciju zapadu: "Sve su mi uništili, Srbija im to nikada neće oprostiti..."

Novosti online

26. 07. 2022. u 21:16

NEKADAŠNjI reprezentativac Srbije i nova akvizicija Rome, Nemanja Matić, dao je veliki intervju, u kome se između ostalog dotakao i NATO bombardovanja Jugoslavije 1999.

НЕМАЊА МАТИЋ ОПЛЕО ПО НАТО! Српски фудбалер очитао лекцију западу: Све су ми уништили, Србија им то никада неће опростити...

FOTO: Fudbalska reprezentacija Srbije

Srpski fudbaler igrao je prethodnih osam godina u Engleskoj, noseći dresove tamošnjih velikana, Čelsija i Mančester junajted, međutim ovog leta odlučio je da krene putem nove destinacije i preseli se u sunčanu Italiju.

Matić je krenuo za svojim omiljenim trenerom Žozeom Murinjom, koji ga je doveo u Romu, a čini se da će baš kod "vučice" imati više prostora da igra, nego što bi to bilo iduće sezone kod Erika ten Haga.

On je u velikom intervju za italijanski "Mesađero" pričao o svojoj karijeri, stavovima, ali još jednom istakao koliki je patriota i koliko voli svoju zemlju.

FOTO: FK Roma

Italijane je zanimalo da im pojasni zašto je prestao da nosi cvet maka koji je bio simbol stradanja i sećanja na žrtve u Prvom svetskom ratu.

- Nosio sam 'popi' godinama, ali onda je britanska vlada odlučila da je taj simbol koristi za odavanje počasti svim vojnicima koji su poginuli u ratovima u kojima je zemlja učestvovala. Uključujući i bombardovanje Srbije tokom 1999. godine - ispričao je nekadašnji reprezentativac Srbije.

- Od tog trenutka sam prestao. Nisam mogao da na sebe stavim nešto što je uništilo moj dom, moje ljude, ubilo na hiljade nevinih. Kao da ja ubijem rodbinu i neko je natera da stavi moju sliku na noćni stočić.

FOTO: EPA

Matić je izjavio da je NATO agresija na našu zemlju 1999. nešto što nikada u životu neće zaboraviti, a ni oprostiti. Tada je živeo u selu Vrelo, pored grada Uba. 

- Bio sam dete, imao sam 11 ili 12 godina. To su slike koje nikada neću zaboraviti. Sve su uništili. Kod kuće smo imali malu baštu i odatle sam gledao bombe kako padaju sa neba. Odrastao sam sa strahom. Na kraju je poginulo 5.000 civila. Naš narod nikada neće moći da zaboravi, ni da oprosti - zaključio je novi fudbaler Rome.

Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (23)