ALBANCI ONEMOGUĆENI DA NAPRAVE NOVI INCIDENT: Australijska policija zabranila dolazak gostiju na meč protiv Belih orlova (FOTO)

Novosti online

15. 07. 2022. u 13:00

Australijska policija zabranila je navijačima albanskog kluba Nort Sanšajn orlova iz severnog Melburna prisustvo na meču protiv srpskih Belih orlova zbog mogućih incidenata.

АЛБАНЦИ ОНЕМОГУЋЕНИ ДА НАПРАВЕ НОВИ ИНЦИДЕНТ: Аустралијска полиција забранила долазак гостију на меч против Белих орлова (ФОТО)

FOTO: Fejsbuk/Springvejl Beli Orlovi


U pitanju je utakmica treće australijske lige između Springvejl Belih orlova, kluba koji su osnovali i podržavaju srpski iseljenici, i Nort Sanšajn orlova, koji je za grb uzeo albanski grb, i reči "K.F. Škiponja", jer su ga formirali i za njega navijaju ljudi poreklom iz Albanije.   

Naravno, pretnju za incidente policija u Melburnu vidi u činjenici da su odnosi između Srba i Albanaca zapaljivi, a australijski Dejli mejl podseća na prekinut meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između dve reprezentacije koji je 2016. godine prekinut na stadionu Partizana posle skandala koji su Albanci izazvali sa dronom. 

To ne bi bio prvi skandal koji su izazvale pristalice albanskog kluba.  

Još uvek se pamti incident na meču ova dva kluba iz 2021. godine, kada je bilo više povređenih, među njima i jedan 16-godišnjak koji je hitno prevezen u bolnicu.   

 


Bonus video - Govor Novaka Đokovića na otvaranju teniskih terena u Visokom
 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)