"MUSTAFA JE NEZADRŽIV": Bivši trener Novog Pazara nahvalio fudbalera iz Gane

Z. ĆOROVIĆ

05. 07. 2022. u 21:42

NAMETNUO se kao najprijatnije iznenađenje Zvezdinih letnjih priprema. Veliki broj pozitivnih komenatara dobio je mladi Ibrahim Mustafa (21) posle odlične partije protiv Zenita u Sočiju, a bio je zapažen i pre toga, na tri prijateljska meča u Sloveniji.

МУСТАФА ЈЕ НЕЗАДРЖИВ: Бивши тренер Новог Пазара нахвалио фудбалера из Гане

FOTO: FK Crvena zvezda

Zvezda je brzonogog napadača iz Gane vratila sa pozajmice iz Novog Pazara (18 utakmica, četiri pogotka, dve asistencije), gde je očigledno napredovao kod Tomislava Sivića, iskusnog trenerskog znalca i pedagoga. Zato je Sivić i te kako upućen da do detalja predstavi momka koji bi mogao da se proslavi na "Marakani".

- Rešio nam je par utakmica i jedan je od najzaslužnijih za opstanak Pazara - ističe Sivić u razgovoru za "Novosti". - Mustafa je specifičan u svakom pogledu. Ekstremno je brz, eksplozivan, mnogo je nezgodan i neprijatan po protivnika, pogotovo u duelima jedan na jedan. Naravno, Dejan Stanković se interesovao, pričali smo dosta o njemu. Pošto sam ga trenirao i dobro upoznao, drago mi je što je iskočio na ovim pripremama. Zaslužuje šansu, mislim da može da bude prijatno iznenađenje i osveženje. Naravno, Zvezda je neka druga dimenzija, imaće vrhunske uslove da se razvija, ali će mu biti i mnogo teže sa se nametne.

Tomislav Sivić/Foto: N.Paraušić

Bivši selektor mlade reprezentacije Srbije priča o svom bivšem igraču kao o biseru kome treba fina obrada.

- Kvalitetan je igrač i može da igra na više mesta. Problem je to što je Mustafa na levoj strani mnogo opasniji nego na desnoj, a Sale Katai je na toj "njegovoj" poziciji neprikosnoven. To su, ipak, slatke muke za Stankovića. Ima Mustafa izvanredan šut, još je brzoplet u završnici, ali mirnoću mu mogu dati samo utakmice. Vrlo je osetljiv, interesantan, zna da ima vrednost, traži pažnju. U Pazaru je zaslužio da bude poseban. Svakom igraču je bitno da igra u kontinuitetu, pogotovo kad oseća da je bitan, tu raste samopouzdanje. Kada je motivisan, Mustafa je nezaustavljiv.

Sivić je kod Mustafe uočio da ima i nešto posebno.

- Jedan od malobrojnih igrača sa afričkog kontinenta koji dođe u Evropu i odigra defanzivu na visokom nivou. Tu je ozbiljan, hoće obavezu, da bude od koristi i u odbrani. Zbog toga mu je i brza tranzicija jača strana - zaključio je Sivić.

Crvena zvezda prvu utakmicu u novoj sezoni igra u nedelju, 10. jula protiv niškog Radničkog na stadionu "Rajko Mitić".

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije "Bože pravde" zagrmi u Rusiji

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)