GOTOVO JE: PSŽ ima novog trenera, ime koje niko nije očekivao

Novosti online

27. 06. 2022. u 16:39 >> 16:41

PARI Sen Žermen će imenovati Kristofa Galtijea za sledećeg trenera nakon odlaska Maurisija Poketina, prema Fabriciju Romanu.

ГОТОВО ЈЕ: ПСЖ има новог тренера, име које нико није очекивао

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Nica, poslednji Galtiejeov klub, već je postavila bivšeg trenera Borusije Dortmund Lusijena Favra za novog naslednika.

Ova vest će biti dobrodošla navijačima Real Madrida, koji strahuju da bi njihov bivši strateg Zinedin Zidan mogao da bude čovek koji će preuzeti kontrolu na "Parku prinčeva". Međutim, sve indicije ukazuju na to da je slavni fudbaler odbio priliku jer želi da preuzme reprezentaciju Francuske, nakon Svetskog prvenstva u Kataru ove godine.

PSŽ je prošle sezone osvojio francuski šampionat, ali ponovo je nedostajalo borbenosti i timske hemija za iskorak na evropskoj sceni, kvaliteta sigurno nije manjkalo...  

To je takmičenje koje PSŽ želi da pobedi iznad svega, ali su ispali u šesnaestini-finala od Real Madrida. Galtije ima odličan dosije – on je bio čovek koji je trenirao tim Lila koji je senzacionalno pobedio u trci finansijskog giganta, njegov novi klub i osvojio Ligu 1 u sezoni 2020/21.

Za sada nije poznato koliko će tačno zarađivati, ali očekuje se da mu plata neće biti manja od one koju je imao argentinski stručnjak.

Galtije je tokom igračke karijere 164 puta nastupio u Ligi 1, a 33 puta u Ligi 2. Trenersku je karijeru započeo 2009. u Sent-Etjenu, gde se zadržao sve do 2017. godine.

Zatim je proveo četiri godine u Lilu i onda senzacionalno osvojio naslov francuskog prvaka pretprošle sezone. Prethodnu godinu proveo je sa mnogo uspeha na klupi Nice.

O tome kakva je trenerska veličina govori i činjenica da je tri puta proglašavan najboljim trenerom navjišeg fudbalskog ranga u zemlji "galskih petlova". 

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!