MITROVIĆU SE DIVI CEO SVET! Srpska gol-mašina bolja od Levandovskog, Salaha, Nejmara...(FOTO)

Novosti online

03. 06. 2022. u 19:39 >> 19:50

NAPADAČ reprezentacije Srbije, Aleksandar Mitrović ime je koje sa pravom odzvanja fudbalskom planetom. Ovaj rasni-golgeter pokazao je svoje predatorske instinke širom travnatih površina, svaki put kada je zakoračio na njih. Niz rekorda koje je oborio je nestvaran, a sada je isplivao još jedan zanimnjiv podatak, koji Smederevca stavlja ispred najvećih imena koja igraju ovu magičnu igru.

МИТРОВИЋУ СЕ ДИВИ ЦЕО СВЕТ! Српска гол-машина боља од Левандовског, Салаха, Нејмара...(ФОТО)

Tanjug/AP

Podsetimo Srbin je u dresu Fulama oborio rekorda Gaja Vitingema i sa 43 postignuta gola u drugom rangu engleskog šampionata, postao ime sa najviše pogadaka u istoriji tog takmičenja.

Sjajni napadač takođe je golom na "Marakani" za 1:2 protiv Portugala ispisao istoriju reprezentacije Srbije, prestigavši Stjepana Bobeka. Mitar je tada sa 39 datih golova u dresu reprezentacije, postao njen prvi strelac ikad, a u tom momentu imao je samo 26 godina.

O njegovim impozantnim statistikama svedoči i još jedan podatak...

Naime, ovaj "target-men" sada je sedmi najbolji strelac, kada se poredi broj odigranih utakmica za nacionalne selekcije u 21. veku svetskog fudbala. On je 71 put nastupao u dresu naše reprezentacija i 44 puta tresao je mreže rivala. Njegov prosek iznosi 0.62 gola po utakmici.

Poređenja radi Kristijano Ronaldo se nalazi na jednom mestu ispred sa 0.63 golova po meču, a potom slede David Vilja, Serž Gnabri, Romelu Lukaku, Hari Kejn, a na samom vrhu je Norveška gol-mašina Erling Holand sa brutalnim finiširanjem od 15 pogodaka u 17 nastupa..

Mitrović je iza sebe ostavio imena kao što su Didije Drogba, Nejmar, Mo Salah, Robert Levandovski, Zlatan Ibrahimović, Luis Suarez...

HIT SNIMAK: Mitrogol poslao poruku!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!