LEGENDA BESNA: Sramota je što Italija neće igrati na SP

Tanjug

03. 06. 2022. u 10:21

Reprezentacija Italije je morala kao evropski šampion da izbori direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, izjavio je legendarni fudbaler "azura" Roberto Bađo, prenosi italijanski sportski list "Gazeto delo Sport".

ЛЕГЕНДА БЕСНА: Срамота је што Италија неће играти на СП

Foto arhiva VN

Italija je prošle godine postala kontinentalni šampion, pošto je u finalu u Londonu posle boljeg izvođenja penala pobedila Englesku (3:2, 1:1).

"Azuri" su u kvalifikacijama za SP u Kataru zauzeli drugo mesto u grupi iza Švajcarske. Italija je potom u baražu izgubila od Severne Makedonije i ostala bez plasmana na Mundijal.

- Sramota je što Italija kao evropski šampion nije automatski izborila plasman na SP. Svako od svakoga može da izgubi kada ima loš dan, ali ovi fudbaleri zaslužuju nagradu za ono što su uradili. Da sam deo tima, teško bih to prihvatio - rekao je Bađo.

Italija je u sredu u Londonu poražena od Argentine 3:0 u meču šampiona Evrope i Južne Amerike.

- Italija je pretrpela psihološke posledice posle eliminacije u baražu za SP. Smirenost i samopouzdanje Argentinaca ne mogu da se uporede sa našim fudbalerima - istakao je Bađo, koji je sa Italijom bio vicešampion sveta 1994. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri