LIVERPUL IGRA ZA UKRAJINU: Rat tema i pred finale Lige šampiona

Novosti online

28. 05. 2022. u 09:03

TRENER Liverpula Jirgen Klop podržao je odluku UEFA da premesti finale Lige šampiona iz Rusije u Francusku i poslao je poruku podrške Ukrajini, uoči današnjeg velikog događaja.

ЛИВЕРПУЛ ИГРА ЗА УКРАЈИНУ: Рат тема и пред финале Лиге шампиона

Jirgen Klop foto: EPA

Večeras je na programu finale najelitnijeg fudbalskog takmičenja, u kom se sastaju Liverpul i Real iz Madrida.

Ovaj fudbalski spektakl je prvobitno trebalo da se odigra na "Gazprom areni" u Sankt Peterburgu, ali je prebačeno na "Stad de Frans" nakon ruske invazije na Ukrajinu u februaru ove godine.

Klop smatra da je doneta ispravna odluka da se promeni mesto igranja, s obzirom na trenutnu situaciju između Rusije i Ukrajine.

- Srećan sam da se meč igra u Parizu iz stotinu razloga. Rat je u toku, a mi moramo da mislimo o tome. Utakmica se ipak igra, i to ne u Sankt Peterburgu što je dobra odluka. Igraćemo ovaj meč za narod Ukrajine- izjavio je harizmatični strateg na konferenciji za medije u Parizu.

"Redsi" su na dramatični način ispustili titulu u Premijer ligi poslednjeg dana sezone, okončavši tako svoje kvadrupl nade. Crvena strana Mersisajda i dalje može da završi takmičarsku godinu sa tri krune, ako trijumfuju u Parizu, nakon što su osvojili oba kupa Engleske.

Njihova utakmica protiv Real Madrida je revanš finala 2018. koji se odigrao u ukrajinskoj prestonici Kijevu. Španski giganti su pobedili u tom meču rezultatom 3:1 i osvojili svoju 13. evropsku krunu.

Tim Karla Anćelotija je već ispratio timove koji odišu kvalitetom, PSŽ, Čelsi i Mančester Siti su padali redom, na putu "kraljevića" ka finalnom obračunu.

Pobeda u subotu bi im bila peta pobeda u Ligi šampiona u poslednjih osam godina.

Finale Lige šampiona na programu je danas od 21 sat. 

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati