KOSTIĆ DA OSVETI ZVEZDU: Ajntraht i Rendžers u finalu Lige Evbrope, Roma i Fejenord za pehgar Lige konferencija

O. M.

05. 05. 2022. u 22:57

POZNATI su finalisti Lige Evrope i Lige konferencija. Klubovi koji su eliminisali srpske predstavnike boriće se za pehare u drugom i trećem po važnosti evro-kupu.

КОСТИЋ ДА ОСВЕТИ ЗВЕЗДУ: Ајнтрахт и Ренџерс у финалу Лиге Евбропе, Рома и Фејенорд за пехгар Лиге конференција

FOTO: AP

Za pehar drugog po važnosti evropskog klupskog takmičenja boriće se Ajntraht našeg reprezentativca Filipa Kostića i Rendžers koji je na putu do finala eliminisao Crvenu zvezdu.

Ajntraht je posle pobede u Londonu savladao Vest hem i u Frnakfurtu, a strelac jedinog gola bio je Bore u 26. minutu. Posao orlovima olakšao je defanzivac čekićara Aron Kresvel koji je dobio crveni karton u 19. minutu. PRvo je dobio samo žuti, ali je posle intervencija VAR odluka preinačena.

Na kraju je Vest hem ostai bez trenera Mojesa koji je isključen zbog prigovora, ali tada je pobednik ovog dvomeča već bio rešen.

Rendžers je nadoknadio minimalni minus iz Lapciga, na svom Ajbroksu slavio sa 3:1 i tako izborio novo evropsko finale, posle 2008, kada je u finalu UEFA kupa poražen od Zenita. 

Ajntraht na pehar čeka od 1980, kada je osvojio Kup UEFA. Imaju i policajci iz Glazgova jedan evro-trofej, Kup pobednika Kupova iz 1972. godine. Finale Lige Evrope ove godine je na stadionu Ramon Sanćez Pichuan u Sevilji.

U finalu najmlađeg takmičenja, Lige konferencija, gledaćemo Partizanovog dželata, ekipu Fejenorda koja će se za pehar boriti protiv prvog favorita takmičenja Rome.

Roma je pogotkom Temija Abrahama savladala Lester 1:0 i sa ukupnih 2:1 prošla u finale, dok je Fejnord posle pobede 3:2 u Roterdamu uspeo da na "Velodromu" sačuvao 0:0.

Finale je na programu 25. maja u Tirani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)