DOSTA JE BILO! Rusija odgovorila UEFA

Novosti online

04. 05. 2022. u 19:40

RUSKI fudbalski savez (RFU) razmišlja o pridruživanju Azijskoj fudbalskoj konfederaciji (AFC) nakon što je kažnjen od strane Evropske fudbalske unije zbog ruske specijalne operacije u Ukrajini.

ДОСТА ЈЕ БИЛО! Русија одговорила УЕФА

Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Rusija je razočarana odlukama UEFA i razmišlja da promeni sredinu.

"Mislim da je došlo vreme da se ozbiljno razmotri prelazak u azijsku konfederaciju. Ne znamo koliko će trajati zabrana ruskih klubova i reprezentacija, a izostanak s međunarodnih takmičenja bio bi katastrofa za ruski fudbal", rekao je bivši bokser, a sada član Ruske dume Dimitrij Pirog za Meč TV, a prenela HINA.

UEFA je pre nekoliko dana protiv Rusije uvela dodatne sankcije. Ruskim klubovima neće biti dopušteno učešće u evropskim takmičenjima sledeće sezone, muška reprezentacija je isključena iz Lige nacija, a ženskoj selekciji je zabranjen nastup na Evropskom prvenstvu.

Rusiji je zabranjena i kandidatura za domaćina evropskog prvenstva 2028. i 2032. godine.

Do sada je bilo nekoliko zemalja koje su zamenile konfederaciju zbog sportskih ili bezbedonosnih razloga - Australija iz Okeanije se preselila u Azijsku fudbalsku federaciju, dok su se Izrael i Kazahstan iz Azije preselili pod okrilje UEFA.

BONUS VIDEO - Stanojević o odličnoj igri Partizana

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POTRESNE SCENE Sahranjen mladić koji je brinuo o 40 pasa: Dao si život za šapice! Zlotvori ti više ne mogu ništa