MOŽE LI TEO NA MEGDAN ALIMPIJEVIĆEVOM "CIRKUSU"? Virtus gostuje Valensiji za finale Evrokupa

Novosti online

04. 05. 2022. u 18:23

KOŠARKAŠI Virtusa iz Bolonje večeras od 20.30 igraju protiv Valensije u Španiji u polufinalu Evrokupa.

МОЖЕ ЛИ ТЕО  НА МЕГДАН АЛИМПИЈЕВИЋЕВОМ ЦИРКУСУ? Виртус гостује Валенсији за финале Еврокупа

FOTO: Nebojša Paraušić

Pobednik ovog duela dočekaće na svom terenu ekipu Burse, koju predvodi Dušan Alimpijević, u utakmici koja vodi u Evroligu!


Tim na čijem je čelu srpski strateg predstavlja najveće iznenađenje ovogodišnjeg drugog po snazi evropskog takmičenja. U eliminacionoj fazi Evrokupa, izbacili su Partizan, Cedevita Olimpiju i na kraju Andoru. U meču koji vodi u najelitnije takmičenje na "starom kontinentu" igraće protiv boljeg iz duela italijanskog i španskog velikana i to opet kao gosti.

Nakon pobede u polufinalu protiv Andore, srpski trener je napravio jedno zanimljivo poređenje. 

"Mi smo kao cirkus Kolorado. Dođemo u grad, igrmao pred punom dvoranom, pobedimo i idemo u sledeći grad", rekao je Alimpijević.


Kapiten reprezentacije Srbije, Miloš Teodosić, večeras će pred sobom imati težak zadatak. Njegov Virtus igraće protiv iskusne ekipe Valensije na istočnoj obali Pirinejskog poluostrva. Tim iz Bolonje je u prošlom kolu savladao Ulm rezultatom 83:77, dok su Španci bili bolji od francuskog Metropolitana sa ubedljivih 98:85.

Ko god da pobedi u finalu će važiti za favorita protiv ekipe Burse u utakmici koja vodi u Evroligu. Ali tim Dušana Alimpijevića je ove sezone pokazao da može da se nosi sa svima, iako ih je javnost otpisala još na početku eliminacione faze.

BONUS VIDEO: Predrag Danilović o Fuenlabradi i Partizanovoj evropskoj bajci

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije