ZVEZDA PRIMERE IDE NA ROBIJU: Santi Mina osuđen na četiri godine zbog silovanja

Novosti online

04. 05. 2022. u 12:38

FUDBALER španske Selte Santi Mina proglašen je krivim za seksualno zlostavljanje, zbog čega će morati u zatvor na četiri godine.

ЗВЕЗДА ПРИМЕРЕ ИДЕ НА РОБИЈУ: Санти Мина осуђен на четири године због силовања

FOTO: EPA

Španski fudbaler ima pravo žalbe na prvostepenu kaznu, o čemu će odlučivati Vrhovni sud Španije.

Mina je oslobođen optužbe za seksualnu agresiju, koja je vezana za zastrašivanje ili nasilje nad žrtvom, ali će pored četverogodišnjeg boravka u zatvoru morati da isplati 50.000 evra, a dobio je i 12-godišnju zabranu prilaska žrtvi.

Selta je saopštila da je španski napadač preventivno izbačen iz tima, dok se ne završi žalbeni postupak. Klub je takođe pokrenuo disciplinski postupak protiv Mine.

Državni tužilac je za Minu tražio osam godina zatvora, dok su advokati žrtve tražili devet i po godina.

Igrač niželigaškog kluba Ibica David Goldar oslobođen je optužbi za saučesništvo.

Neimenovana ženska osoba optužila je Minu za silovanje u kamp-kućici u koju je otišla sa Goldarom 2017. godine. Njen advokat je rekao da Goldar nije učinio ništa da spreči silovanje.

Obojica fudbalera tvrde da je ona pristala na seksualne odnose, ali lekari i psiholozi sa Instituta za pravnu medicinu ustanovili su da postoje lezije koje ukazuju na seksualni napad.

Mina je karijeru počeo u Selti, 2015. godine prešao je u Valensiju, ali se posle četiri godine vratio u Vigo. Prošao je sve juniorske selekcije Španije, ali ikad nije igrao za A reprezentaciju. Njegova tržišna vrednost po Transfermarktu je 15 miliona evra.

BONUS VIDEO - Rikardov gol za 1:0

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)